SITUACIÓ LÍMIT

Desallotjades quatre vivendes a Sabadell després d'un ensorrament parcial en un edifici

Després hores d'inspecció, es va determinar que els veïns de les portes 1 i 2 dels pisos 3r i 4t havien de desallotjar les seves vivendes

L'Ajuntament de Sabadell va anunciar que es faria càrrec dels reallotjaments de les famílies afectades a partir d'aquesta nit

vecinos-merinals

vecinos-merinals

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo

Quatre vivendes del complex Arraona-Merinals deSabadell van ser desallotjats dimecres passat després d'haver-se ensorrat part del sostre d'un lavabo d'un d'aquests immobles. Els fets van tenir lloc al bloc 55 del complex d'edificis, concretament al 4t 1a. Els  Bombers i la  Policia Municipal es van desplaçar fins al lloc i van ordenar als veïns que abandonessin l'edifici perquè els tècnics municipals poguessin analitzar si hi havia perill.

En el moment dels fets no hi havia persones a la vivienda, motiu pel qual no es va haver de lamentar cap ferit, però els danys van afectar el pis sencer, on es van haver de  retirar les runes.

Runes després de l'ensorrament parcial d'un sostre en una vivenda del barri de Merinals de Sabadell. / CEDIDA

Finalment, després d'hores d'inspecció, es va determinar que els veïns de les portes 1 i 2 dels pisos 3r i 4t havien de desallotjar definitivament les seves vivendes a l'espera que aquest dijous 27 de febrer es decideixin els passos que s'hauran de fer.

«Bombers, tècnics municipals i de l' Agència de l'Habitatge han inspeccionat totes les vivendes del bloc i han comunicat que no hi ha risc imminent, però per garantir la seguritat s'han desallotjat quatre vivendes», va explicar l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, que també es va desplaçar fins al lloc dels fets.

Bombers, tècnics municipals i de l'Agència de l’Habitatge han inspeccionat tots els vivendes del bloc i han comunicat que no hi ha risc imminent, però per garantir la seguretat, s’han desallotjat quatre vivendes. �� — Marta Farrés/❤️ (@socmartafarres) February 26, 2020

Pendents d'un informe tècnic

L' Ajuntament de Sabadell va anunciar que es faria càrrec dels reallotjaments de les famílies afectades a partir d'aquella mateixa nit, i avui es reuniran amb l'Agència d’Habitatge de Catalunya a fi de'establir com actuar davant d'aquesta situació

El bloc afectat s'inclou en les 170 vivendes del barri de Merinals de Sabadell que tenen problemes estructurals i esperen un informe tècnico que determini si es poden rehabilitar o si hauran de ser demolides, una reivindicació endèmica dels veïns del barri que, després d'anys de reclamacions, va començar a actuar el gener del 2020.

Jaume García, portaveu de la Comissió d'Afectats de Merinals, denuncia la situació d'«infrahabitatge» dels immobles afectats i, respecte a l'informe tècnic, exigeix a Habitatge «que compleixi amb la seva responsabilitat».

Dues de les famílies podran tornar a casa

Una nova inspecció realitzada aquest dijous 27 de febrer ha determinat que dues de les quatre famílies que es van desallotjar ahir a el bloc de Merinals podran tornar avui als seus habitatges. La nova inspecció l'han dut a terme professionals dels serveis tècnics de l'Ajuntament, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i de l'Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC).

De les dues famílies que encara no poden tornar a casa, en principi una serà allotjada per l'Ajuntament mentre que l'altra, «ha decidit allotjar-se pels seus propis mitjans», expliquen des del consistori. «Des d'un primer moment els serveis socials de l'Ajuntament han posat a disposició de les famílies desallotjades per donar-los suport en el necessari», afegeixen.

Notícies relacionades

Paral·lelament, l'Ajuntament ha demanat a la Generalitat que «acceleri l'estudi independent que ha de determinar l'estat real dels 170 pisos» que van quedar fora de la remodelació duta a terme al barri.

Más notícies de Sabadell a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA