REIVINDICACIÓ DEL VEÏNAT

La Generalitat adjudica les obres de construcció del nou CAP de Can Llong de Sabadell

Està previst que el nou equipament entri en funcionament el primer trimestre del 2022

solar-can-llong

solar-can-llong

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat de Catalunya ha adjudicat les obres de construcció del CAP de Can Llong a Sabadell, així com la urbanització dels espais exteriors, per un valor total d’1.996.770,16 euros. Les obres començaran «pròximament» i la previsió és que el nou equipament entri en funcionament el primer trimestre del 2022.

Respecte a aquest nou pas en el desenvolupament del projecte, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés (PSC), va afirmar que: «El CAP de Can Llong permetrà per fi donar resposta a les necessitats del veïnat del barri, que ja fa molt temps que espera i reivindica l’equipament».

Així, l’equipament de Can Llong es planteja com «l’alternativa més convenient per ampliar, de manera desconcentrada, la infraestructura insuficient del CAP Can Rull», expliquen des del consistori. «Un sol equip d’atenció primària i un mateix territori disposarà de dos espais per atendre la seva població», afegeixen.

El nou CAP, que en origen estava previst que comencés a funcionar el 2020, constarà de les àrees administratives de recepció, recolzament de personal i emmagatzemament, i d’una zona assistencial amb quatre consultes de medicina general, quatre d’infermeria i una sala d’espera. També tindrà una zona polivalent amb sala de tractaments, dues consultes, boxes d’extraccions i altres espais complementaris.

El ‘Pacte de Salut’

La construcció del nou CAP de Can Llong s’emmarca en el ‘Pacte de Salut’firmat el 2016 entre l’ajuntament i el Servei Català de Salut per a la millora del mapa d’equipaments de salut a Sabadell –en aquell moment el grup socialista es va posicionar en contra–. La pròrroga es va aprovar en el ple municipal del mes de desembre.

Notícies relacionades

En el marc del pacte, l’anterior govern municipal va acordar amb l’exconseller Toni Comín que la Generalitat construís el CAP de Can Llong i, a canvi, que l’ajuntament realitzés una aportació de quatre milions d’euros al consorci sanitari de l’Hospital Parc Taulí per millorar i ampliar les instal·lacions del servei d’urgències.

Més notícies de Sabadell en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA