BORRASCA 'GLORIA'

Sabadell activa el Pla de Protecció Civil Municipal per l'episodi de vent i pluja que castiga Catalunya

S'han donat instruccions a totes les guarderies i escoles de primària del municipi perquè suspenguin les activitats a l'aire lliure

fachada-sabadell

fachada-sabadell

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb motiu de l’episodi de vent fort i pluges que s’ha declarat per avui i demà –20 i 21 de gener–, l’Ajuntament de Sabadell ha activat el Pla de Protecció Civil Municipal en fase d’alerta. Aquest migdia s’ha reunit el Comitè de coordinació d’emergències per activar les mesures necessàries d’alerta per acumulació de pluges i vents.

Per motius de seguretat, els serveis municipals han procedit a senyalitzar i/o tancar determinats accessos a boscos i parcs amb risc de caiguda de branques d’arbres: zona poblada d’arbres del Parc Taulí, el bosc de la Concòrdia i el de Ca n’Oriac, la plaça Taulí, el parc de la Romeua i el parc Catalunya.

Quant a les zones inundables del rodal de Sabadell, la Policia Municipal «farà seguiment de la situació meteorològica per avaluar en cada moment el cabal del riu Ripoll als diferents guals i accessos», expliquen des del consistori. En cas de detectar un augment del nivell del riu, es procedirà al tancament oportú. En tot cas, l’Ajuntament desaconsella travessar torrents i zones inundables.

Suspeses les activitats a l’aire lliure

El servei municipal d’Esports ha suspès totes les activitats programades en instal·lacions esportives municipals a l’aire lliure. També des d’Educació s’han donat instruccions a totes les guarderies i escoles de primària del municipi perquè suspenguin les activitats a l’aire lliure.

Els serveis de neteja i manteniment, en previsió del possible desplaçament de bateries de contenidors o altres objectes de la via pública pels forts vents, ha previst un equip d’acció ràpida per intervenir en aquestes possibles incidències.

Tot i que a Sabadell no afectarà el risc d’acumulació de neu, l’Ajuntament vol recordar que a moltes zones de Catalunya sí que queda activat aquest avís i, per tant, es desaconsellen els desplaçaments innecessaris.

Activada l’operació Fred

El consistori també ha activat l’operació Fred, i aquesta nit es preveu una sortida coordinada entre el servei municipal d’Acció Social i la Creu Roja per fer un control de la població sense sostre de Sabadell, i proporcionar avituallament i recolzament en cas necessari.

Notícies relacionades

Les recomanacions del consistori en aquests moments passen per aconsellar a la ciutadania que tanqui finestres i que reculli tendals, així com que no es deixin als balcons, les façanes i les terrasses objectes que puguin caure a la via pública. A l’hora de circular pel carrer, es recorda als vianants que vagin amb compte amb tots els elements que el vent pugui fer caure i que no es camini gaire a prop de les façanes dels edificis, per tal d’evitar danys greus.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA