UN DE CADA 10.000

Intervingut amb èxit a Sabadell un nadó nascut amb l'aparell digestiu fora de l'abdomen

El naixement va tenir lloc en la setmana 34 per cesària programada, per minimitzar qualsevol risc afegit

zentauroepp35510322 sabadell 13 09 2016  sociedad   hospital parc taul  donde ha180126122528

zentauroepp35510322 sabadell 13 09 2016 sociedad hospital parc taul donde ha180126122528 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un equip de professionals de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell va intervenir fa pocs dies, amb èxit, un nadó prematur nascut amb gastròsquisi complexa (amb tot l’aparell digestiu fora de l’abdomen), una greu malformació congènita que només afecta a un de cada 10.000 nascuts.

El diagnòstic del nadó es va fer a les 12 setmanes de gestació mitjançant una de les ecografies de control i, des d’aleshores, s’havia estat fent un seguiment exhaustiu de l’evolució de l’embaràs. El naixement va tenir lloc en la setmana 34 per cesària programada, per minimitzar qualsevol risc afegit al de la mateixa afectació.

Només néixer, el nadó va ser sotmès a una delicada intervenció per introduir els òrgans dins de l’abdomen tot i que, segons explica el director de Cirurgia Pediàtrica del Parc Taulí, Bernardo Núñez, «atesa la fragilitat del petit i del seu aparell digestiu, la intervenció es va haver de dur a terme en dues fases, en dos dies diferents».

Evolució favorable

A l’informe i en la intervenció, d’alta complexitat, hi van participar tot un equip multidisciplinari format per cirurgians pediàtrics, obstetres, neonatòlegs, anestesiòlegs pediàtrics i els equips d’infermeria quirúrgic i neonatal del Parc Taulí.

El nadó, que va passar uns dies ingressat a l’UCI neonatal, va ser traslladat el passat 27 de desembre a la Unitat de Nounats, on estarà ingressat fins que s’alimenti de manera natural. «La seva evolució és molt favorable», assenyalen des del centre hospitalari.

Notícies relacionades

Malgrat la baixa prevalença d’aquesta afectació, fa tot just un any va néixer al Parc Taulí un altre nadó amb la mateixa malformació congènita, que també va ser sotmès al mateix tipus d’intervenció. Aquest nen, que acaba de celebrar el seu primer aniversari, es troba en perfecte estat.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA