MONARQUIA O REPÚBLICA

La república s'imposa a la monarquia amb el 98,18% dels vots en la consulta popular de Sabadell

Els organitzadors exigiran «responsabilitats» al govern municipal «per haver utilitzat la seva posició de poder» contra la consulta

foto 3554573

foto 3554573

1
Es llegeix en minuts
ACN

La consulta popular de Sabadell sobre monarquia o república ha comptat amb la participació de 6.269 persones6.155 de les quals s’han decantat a favor de la república, la qual cosa suposa el 98,18% de les paperetes. Els organitzadors han explicat a l’ACN que hi ha hagut 72 vots a favor de la monarquia, un 1’15% del total, així com 38 vots en blanc i 4 de nuls.

Paula García, la portaveu de l’entitat organitzadora que va anunciar els resultats, va criticar l’equip de govern municipal i va dir que aviat exigiran «respostes i responsabilitats» per haver «utilitzat de manera perversa i hipòcrita la seva posició de poder per provar d’intimidar i deslegitimar la consulta contravenint així un acord previ al ple».

«Primer pas del moviment republicà»

Saben que els resultats «no faran caure el Rei ni instauraran la república», va dir García, però consideren que és «un exercici democràtic sense precedents a Sabadell, el primer pas per començar a aprofundir en el moviment republicà a Catalunya i tot l’Estat per continuar qüestionant una monarquia que és corrupta, absorbeix recursos públics i negocia amb dictadures sanguinàries».

Van ser 30 les entitats i organitzacions les que van fer possible la constitució de les 24 taules de votació amb presència a tots els barris de Sabadell, va explicar un altre dels portaveus, Gerard Marín.

Notícies relacionades

Les votacions es van portar a terme en un ambient festiu de les deu del matí a les dues de la tarda, quan els organitzadors es van concentrar davant l’Ajuntament de Sabadell amb les urnes per fer el recompte. No hi havia cens i no hi havia cap document, només tenir més de 16 anys, emetre el vot i acceptar una marca a la mà.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments