COL·LECTIU VULNERABLE

Sabadell apressa a establir els convenis pel pagament del deute de les famílies en situació de pobresa energètica

Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell, i Gabriel Fernández, portaveu d'ERC al consistori i diputat provincial, van acudir a la ewunió convocada per la DIBA per donar una resposta conjunta a la carta d'Endesa

reunio diputacio endesa

reunio diputacio endesa

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Marta Farrés (PSC), alcaldessa de Sabadell, va demanar dimecres 4 de setembre que «es firmin com més aviat millor» els convenis que defineixin qui i com s’assumeix el deute de pobresa energètica de les famílies en situació de vulnerabilitat.

Farrés i Gabriel Fernández, portaveu d’ERC al consistori i diputat provincial, van acudir dimecres passat, junt amb 150 alcaldes i ajuntaments més de la província, a la reunió convocada per la Diputació de Barcelona (DIBA) per traçar una resposta conjunta a la carta enviada per Endesa. En aquesta carta, la companyia reclama a les administracions municipals el pagament del 50% del deute acumulat per les persones en situació vulnerable, sota l’advertència que es tallarà el subministrament si no s’abonen aquests diners.

Sobre la comunicació de la companyia energètica, Farrés va reiterarl’opinió expressada a mitjans d’agost i va qualificar la situació de «molt greu», afirmant que «l’Ajuntament de Sabadell no acceptarà cap xantatge ni tampoc, amb la Llei a la mà, que es talli la llum a persones en situació de vulnerabilitat».

Urgència dels convenis per culminar un pacte social

Després de la reunió, Farrés  va afirmar que «des d’un primer moment hem remarcat lanecessitat d’una resposta global i coordinada en l’àmbit de la pobresa energètica». En aquest marc, la DIBA va proposar als consistoris que es neguin a abonar el deute reclamat per Endesa mentre esperenarribar a un acord amb les empreses subministradores.

L’alcaldessa coincideix amb el govern de la Generalitat en la necessitat d’articular els convenis amb les subministradores contemplats per la Llei 24/2015 i destaca la necessitat que als convenis quedi perfectament establert com s’abordarà el deute ja acumulat, com també la que es generi a partir d’ara.

«Front comú a l’Ajuntament»

Per la seva part, Gabriel Fernández valora positivament la reunió de l’organitzada per la DIBA i la que va convocar la Generalitat dilluns 2 de setembre. «És una qüestió de país i fa falta unanimitat», declara Fernández, qui també afirma que «no es pot negociar res sota amenaça» i que «les administracions han d’actuar conjuntament i, si les subministradores se salten lallei, s’han d’aplicar les sancions pertinents».

Com ja va comunicar a mitjans d’agost, Fernández manté la voluntat a establir un «front comú» a l’Ajuntament de Sabadell en aquest tema, «si el govern de la ciutat manté la línia de treball dels últims 4 anys».

Notícies relacionades

Des d’ERC afirmen que és benvinguda la intenció d’Endesa de negociar i que, ara, cal entrar en un procés negociador per discutir sobre qüestions com«la condonació del deute acumulat»i«els percentatges que assumeix cada part pel deute que es comenci a generar» als convenis que assenyala la Llei catalana.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA