PISCINA MUNICIPAL

La Bassa de Sabadell obre les portes completament renovada

L'any passat, la piscina, que és una de les més grans d'Europa, va arribar als 149.218 banyistes, i va superar la mitjana dels últims 10 anys

bassa-de-sabadell

bassa-de-sabadell

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Bassa de Sabadell ha obert les portes aquest 19 de juny, després que divendres passat ho fessin la resta de les piscines municipals. L’equipament mantindrà les portes obertes fins a l’1 de setembre, mentre que Ca n’Oriac i Can Marcet continuaran obertes fins al 6 de setembre, cap de setmana en què arrenca la Festa Major de la ciutat.

Es tractad’una de les piscines més grans d’Europa, amb 100 metres de diàmetre, conté prop de 7 milions de litres d’aigua. La seva capacitat és de 4.000 banyistes simultanis i té una afluència de més de 100.000 persones per temporada. El 2018, va arribar a superar la mitjana dels últims 10 anys, i es va situar en els 149.218 banyistes.

La rehabilitació de La Bassa

La rehabilitació integral de La Bassa, que fa 30 anys que funciona, va començar el juliol de 2016 i, a hores d’ara, “es pot dir que s’ha acabat completament”, afirmen des de l’Ajuntament. Els treballs van permetre renovar les platges, el revestiment del vas, el sistema de filtració i altres espais complementaris, amb una inversió de 2,8 milions d’euros.

Durant l’execució de les obres de les platges i del revestiment del vas, es van desmuntar els tobogans grans que estaven dins de l’àmbit de l’obra. La proposta inicial era tornar a muntar-los per actualitzar-los més endavant, però finalment es va optar per la instal·lació de nous tobogans, perquè “després de 30 anys de funcionament s’havien anat deteriorant a causa de l’ús”, expliquen des de l’Ajuntament.

Per aquesta raó, l’any passat es van instal·lar tobogans aquàtics completament nous: un d’uns 60 metres de longitud i un altre de parcialment tancat de 61 metres. “També es va aprofitar per millorar l’eficiència de la instal·lació, i es van renovar les bombes i part del sistema hidràulic per d’altres amb prestacions superiors i es va pavimentar tota la zona”, afegeixen des del consistori.

Les últimes obres que s’han dut a terme ha sigut la construcció dels dipòsits per a la recollida d’aigua al perímetre de La Bassa i la recirculació de l’aigua, en el reforç dels ponts de la passarel·la i en la renovació i impermeabilització de l’illa del centre de la piscina.

Ampliació de l’horari d’autobusos

A més, a partir d’aquest 19 de juny, la línia d’autobús urbà L15 ampliarà l’horari del servei durant més hores i dies, ja que funcionarà els dies festius amb la denominació F15.

Notícies relacionades

La línia tindrà una freqüència de 30 minuts tots els dies de la setmana i un recorregut circular, amb inici i final a la parada de La Bassa - Anella Esportiva. Donarà servei de 8.30 a 20.30 h, de manera que queda cobert tot l’horari d’obertura de La Bassa.

Més notícies de Sabadella l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA