28 febr 2020

Anar al contingut

XARXA ELÈCTRICA

Endesa retira 13 km de cablatge elèctric al Vallès Occidental

L'objectiu és millorar la qualitat ambiental i paisatgística de municipis com ara Sabadell, Terrassa, Rubí i Sant Quirze

EFE

Endesa retira 13 km de cablatge elèctric al Vallès Occidental

Endesa ha finalitzat recentment els treballs de retirada de la línia elèctrica de doble circuit de mitja tensió, de més de 13 quilòmetres de longitud i 77 torres i altres elements elèctrics.

La línia transcorria pels municipis de Rubí, Sant Quirze del Vallès, Sabadell i Terrassa, al Vallès Occidental, uns treballs que compten amb l’objectiu de millorar la qualitat ambiental i paisatgística, que s’ha pogut efectuar gràcies a l’actual configuració de la xarxa elèctrica de la comarca vallesana, segons informa la companyia en un comunicat.

Els treballs han consistit a retirar, de manera esglaonada, seguint uns criteris d’accessibilitat, tots els elements que componien la línia elèctrica de doble circuit que connectava la subestació de Rubí i la de Palau.

En concret, els treballs es van iniciar amb la retirada de les torres i dels cables més accessibles dels municipis de Rubí i Sant Quirze del Vallès, i més gradualment s’han eliminat, fins a completar els treballs, la totalitat de les seves infraestructures de Terrassa i Sabadell, on s’han retirat els cables d’un dels circuits.

En aquestes dues ciutats, en concret, la línia creuava alguns trams ferrocarril, diferents carreteres i, fins i tot una depuradora, entre les altres, on les particularitats de cada ubicació ha fet necessària la coordinació amb els diferents organismes gestors i administracions per programar la seva execució.

A més dels mateixos treballs de retirada, aquests emplaçaments requereixen la instal·lació prèvia d’elements de protecció i maniobra especial, la qual cosa complica més encara les maniobres de retirada.

En total s’han eliminat a Rubí 4.820 metres de cablatge i 48 torres, a Sant Quirze del Vallès 4.145 metres i 29 torres, a Sabadell 1.196 metres de 8 torres, i a Terrassa 2.911 metres de 20 torres.

A més, s’han retirat les corresponents bases de formigó que fixen les torres a terra, i s’ha procedit a la restauració edàfica dels clots mitjançant el farcit amb terra vegetal segons la tipologia de cada ubicació.