Esperant els Reis Mags

L'ambaixador reial s'instal·la al Racó del Campanar de Sabadell

La ciutat segueix apostant per un imaginari nadalenc vinculat al seu passat tèxtil

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

L'ambaixador dels Reis Mags ja ha arribat a Sabadell i s'ha instal·lat al Racó del Campanar perquè els nens puguin portar-li les cartes amb els seus desitjos. A més, set carters se situaran en diferents llocs de la ciutat i també recolliran cartes.

Maties Serracant, alcalde de Sabadell, assegura que "amb el nou emplaçament de l'ambaixador fem ciutat. Apostem per acostar-lo a la Fira de Santa Llúcia, a la Fansa i al Teixint el Nadal, i així donem una nova configuració a l'espai central de Sabadell". I afegeix que "igual que amb la Festa Major i amb l'Aplec de la Salut, busquem aquesta nova dinàmica amb la qual tota la ciutat respiri festa, gràcies també a la col·laboració de tot el teixit associatiu de la ciutat".

L'ambaixador serà al Racó del Campanar fins al 4 de gener, a la tarda els dies laborables i al matí i a la tarda els caps de setmana i festius.

Josep M. Porta, president de Sabadell Comerç Centre, afirma que "des que es va instaurar la democràcia, els comerciants assumim la responsabilitat d'organitzar aquest esdeveniment màgic que omple d'il·lusió als nens i nenes: l'arribada de l'ambaixador reial a Sabadell". I afegeix que "la voluntat de Sabadell Comerç Centre és que aquesta activitat tan arrelada doni suport al teixit comercial i empresarial de la ciutat, i serveixi de reclam perquè famílies de fora de Sabadell s'hi acostin en plena campanya de Nadal".

Al llarg dels anys l'ambaixador s'ha anat ubicant en diferents espais: el Casal Pere Quart, la Casa Duran, fins i tot als baixos de l'Ajuntament. Va ser l'any 2004 quan es va fer un canvi de plantejament i de concepte, instal·lant un campament reial al Racó del Campanar, ampliant els personatges i creant una nova escenografia. Més endavant, aquest campament es va instal·lar a la plaça del Pedregal, en un local al carrer del Mestre Rius i, en els últims anys, a la plaça del Gas.

Suport dels carters reials

Els carters reials són una nova figura que les associacions de comerciants i els dos mercats incorporen aquest any a la ciutat. Portaran el mateix vestuari que l'ambaixador, el que són emissaris, i l'escenografia també serà similar a la que envolta el seu representant.

Els carters reials es repartiran pel Mercat de Merinals, el Mercat de Campoamor, el carrer Sol i Padrís, la plaça del Pi i l'avinguda de Matadepera aCa n'Oriac, la Creu de Barberà i la plaça de Cristóbal Ramos a Torre-romeu. Els set carters també acompanyaran l'ambaixador durant la Cavalcada de Reis.

Segons Marisol Martínez, tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat i Innovació, "la tradició del Nadal a Sabadell la treballem conjuntament amb els comerciants, perquè tenen un teixit associatiu molt important. La nostra intenció és estendre tota l'activitat nadalenca al màxim de punts de la ciutat, perquè tots puguin disfrutar".

Inspirats en un conte nadalenc

Els carters reials també segueixen l'aposta iniciada l'any passat de buscar un fil conductor del Nadal a Sabadell amb el relat de ciutat que gira al voltant del passat tèxtil, al patrimoni cultural i les tradicions locals. Així, la campanya ‘Sabadell Il·lumina’, els fanalets a les escoles, la decoració del centre de la ciutat, les activitats de ‘Teixint el Nadal’, la fira reial o la Cavalcada continuaran tenint un mateix ideari i aquest any es veurà també ampliada amb la implicació i participació del comerç de la ciutat.

Per aquest motiu, en un esforç de les associacions de comerciants, amb la col·laboració amb l'Ajuntament, el canvi d'ubicació de l'ambaixador està relacionat també amb els referents que apareixen al conte ‘Nit de Reis a Sabadell’, reeditat per l'Ajuntament.

Una de les novetats d'aquest any serà també la Puck Cinema Caravana, una caravana habilitada com a cinema minúscul on caben set persones. El Puck ensenya pel·lícules d'animació d'aquelles que no se solen veure a la televisió. Selecciona pel·lícules d'arreu del món amb l'objectiu de despertar la passió pel cinema d'animació o, simplement, de recuperar l'experiència del cinema d'una manera particular.

Notícies relacionades

Aquest any la proposta Puck Cinema Caravana de la companyia Tombs Creatius ha rebut el premi "Pom d'Or 2017",premi del públic al millor espectacle, en el marc del VII Festival Senseportes d'Arts al Carrer d'Argentona.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Els Reis Mags