Vivenda

Sabadell imposa set multes a dues entitats financeres per tenir pisos buits

La mesura de "pressió" ha servit per mobilitzar 28 immobles als quals s'havia obert expedient

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Sabadell ha anunciat que ha imposat set multes de 3.000 euros cada una a BBVA i la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) per tenir pisos buits al municipi.

La regidora d'Habitatge, Glòria Rubio, ha precisat que quatre són per a BBVA i tres per a la Sareb, fruit de la incoació de 54 expedients en aquest àmbit i ha recordat que aquestes sancions, si no hi ha resposta el primer mes, ascendeixen a 6.000 euros i si continua en el segon, 9.000. Per últim, ha apuntat que l'article 118 de la Llei de dret a l'habitatge, d'àmbit català, preveu quanties que van des dels 90.000 fins als 900.000 euros.

Rubio ha remarcat que, d'altra banda, dels 54 expedients, a més de les set multes, 28 immobles s'han mobilitzat, justificant així la mesura de "pressió" que ha significat aquesta decisió municipal, tot i que en resten 14 en procediment que poden acabar també en sanció i cinc pendents de noves inspeccions.

La regidora ha garantit que el 2018 "hi haurà més sancions", ja que hi ha 755 expedients en marxa, una xifra que significa el 10% dels pisos buits a Sabadell, uns 7.500, ha estimat i ha detallat que això significa que "s'actua sobre el 50% dels pisos en mans de grans tenidors", que ha xifrat estan entre els 1.500 i 2.000.

Notícies relacionades

Rubio ha subratllat que la ciutat necessita 406 vivendes d'emergència habitacional i té 1.113 inscrits per a aquesta demanda, per això ha dit que es requereixen "més eines jurídiques per garantir una resposta a la necessitat de la ciutadania".

Més notícies de Sabadell

Temes:

BBVA Bancs