Projecte social

Persones amb discapacitat mantindran una granja de cargols a Sabadell per vendre'ls

CIPO i la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 esperen comercialitzar una tona d'animals a l'any en el sector de la restauració

foto 3096429

foto 3096429

1
Es llegeix en minuts
ACN / SABADELL

Persones amb discapacitat intel·lectual seran les encarregades de portar a terme el manteniment d'una granja d'engreix de cargols ubicada a la Masia de Can Deu de Sabadell, amb l'objectiu de comercialitzar aquests animals per al consum.

El projecte, impulsat per l'entitat sense ànim de lucre CIPO SCCL i la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, propietària de la masia, busca la inclusió social i la integració sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental.

En concret, una desena de persones treballaran en la granja de dilluns a divendres entre tres i quatre hores fent manteniment i cuidant els animals. Una vegada els cargols hagin engreixat, es comercialitzaran dins del sector de la restauració.

Està previst aconseguir una producció d'una tona de cargols a l'any. Aquest any ja s'han posat 800.000 cargols a la granja, que es podran recollir a l'octubre. L'empresa catalana, Cal Jep, ha tancat el contracte per encarregar-se de la seva comercialització.

Els usuaris de la granja seran persones d'entre 30 i 45 anys que pertanyen al centre ocupacional de CIPO. El director de l'entitat, Xavier Martínez, explica que aquesta activitat permetrà desenvolupar habilitats que no es poden desenvolupar en espais tancats de l'entitat com, per exemple, millorar la psicomotricitat fina, aprendre a distingir mesures i colors i millorar la coordinació visiomanual.

El director de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, Joan Carles Sunyer, explica que aquest projecte tindrà uns beneficis econòmics tant per a ells com per a CIPO, però destaca que el més important és la tasca social que l'acompanya.

Notícies relacionades

La previsió és amortitzar la inversió inicial, d'uns 25.000 euros sense tenir en compte el cost laboral de muntar la granja, durant els tres primers anys i obtenir beneficis a partir del quart.

Més notícies de Sabadell