El pa de Sant Julià es fabricarà en format pa de motllo

Arribarà als punts de venda que ja distribuïen aquesta creació del Parc Agrari de Sabadell coincidint amb la festa major

Presentació del nou format del pa de Sant Julià de Sabadell.

Presentació del nou format del pa de Sant Julià de Sabadell.

2
Es llegeix en minuts
J. S. / Sabadell

Elpa de Sant Julià, desenvolupat alParc Agrari de Sabadell, es podrà comprar a partir delmes de setembreen format depa de motllode 400 grams, mantenint les mateixes qualitats que la barra o el pa rodó, com se servia fins al moment. El nou format, que arribarà als gairebé 100 forns que lo distribueixen actualment al setembre, es defineix com un pa molt artesanal i amb gust característic i saludable.

Olegari Abad, director de Panabad, un dels forns que ja comercialitzen els altres formats del producte, va destacar durant la presentació que aquest és un pa “natural, sense greixos, sense conservants ni sucres afegits. Un pa idoni per a grans i petits, que es pot tallar a rebanadas o per fer un entrepà”. Abad ha explicat el perquè de la seva aposta pel pa de Sant Julià: “Ens va agradar la idea de tenir un pa de la nostra ciutat, fet amb el blat del nostre Parc Agrari. El projecte integra conceptes interessants com la proximitat, l'estalvi energètic i tancar el cicle productiu, tot dins del Vallès”.

En efecte, un dels valors afegits d'ese pa de Sant Julià és que es produeix a partir del blat recollit a la finca deCan Gambús. La collita d'aquest any, de més de 35.000 quilos, encara que inferior respecte a l'any passat, permetrà produir unes 80.000 unitats de pa. Les variants de blat que s'han produït en aquesta ocasió són les de Montaca i Califa. Un vegada recollit el producte, al juny es va traslladar a la Farinera Moretó, a Mollet del Vallès, per transformar-lo en farina.

UN PRODUCTE DEL PARC AGRARI DE SABADELL

Notícies relacionades

“El pa de Sant Julià és un dels productes que pone en valor el projecte del Parc Agrari, que ja és una realitat consolidada. Aquest esperit de proximitat permet fer arribar al mercat un nou producte de qualitat”, va destacar el regidor de Sostenibilitat i Gestió d'Ecosistemes,Ricard Estrada. Per la seva part,Andreu Llargués, president delGremi de Flequers de Barcelona, va agrair a l'Ajuntament l'esforç per impulsar el projecte del Parc Agrari, “que aposta per la ciutat i pels aliments de proximitat”. En els terrenys del Parc Agrari es cultiven productes amb dues finalitats: promoure el desenvolupament econòmic periurbà i la producció d'aliments de quilòmetre 0.

A part de Panabad, els altres forns que comercialitzen aquest pa són Forn Armengol, Forn Centenari, Casa de Forners i Pastissers Mateu, Pa Natural, Fleca Roca, Forn Sempere i Forn Valero Tradicional.