Espai públic

El parc de Ca n’Oriol de Rubí incorporarà un nou espai d’estada «integrat a l’entorn»

També es vol recuperar l’av. de l’Estatut com un carrer més de la ciutat

El parc de Ca n’Oriol de Rubí incorporarà un nou espai d’estada «integrat a l’entorn»

Ayuntamiento de Rubí

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha presentat aquesta setmana dos dels grans projectes previstos al barri de Ca n’Oriol: les millores al parc i la recuperació de l’av. de l’Estatut com un carrer més de la ciutat.

A l’hora de referir-se a les actuacions previstes al parc de Ca n’Oriol, l’alcaldessa ha parlat de la voluntat del Govern local de preservar el parc defugint una acció invasiva: «El parc de Ca n’Oriol és un dels pulmons verds més importants dels quals disposa la ciutat. Estem treballant per preservar-lo».

Un dels espais en els quals s’actuarà és l’actual zona de la bombonera, on en mandats anteriors estava previst col·locar una gran zona de restauració. «La nostra intenció, en canvi, és preservar l’espai i transformar-lo en un camp agrícola. L’espai de la bombonera sempre hauria d’haver sigut un espai verd i ara el recuperarem: no hi haurà asfalt i serà una continuïtat del parc», ha comentat l’alcaldessa. 

L’acció a la bombonera també inclou la millora del camí de Ca n’Oriol i la plantació d’arbres. Aquest projecte es troba en la fase final d’adjudicació de les obres, que podrien iniciar-se a l’estiu.

La intervenció en el parc també inclou una zona de restauració molt més petita, tipus quiosc, la recuperació de l’entorn actual de davant de la masia, la recuperació dels espais al voltant de l’era i la pacificació de la zona amb la futura obra a la façana del parc.

Integració de l’av. de l’Estatut

L’altre dels grans projectes que es portarà a terme a Ca n’Oriol és la integració de l’av. de l’Estatut en aquesta trama verda que, alhora, se li conferirà definitivament el caràcter de carrer, «desterrant per sempre la imatge d’autovia entre dues poblacions», ha assegurat Ana María Martínez.

Notícies relacionades

Paral·lelament, l’alcaldessa ha tornat a insistir en la necessitat que l’antic camp de golf de Can Sant Joan es renaturalitzi i que totes les construccions derivades d’aquesta instal·lació desapareguin.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí

Temes:

Rubí