Societat

El Govern i la Generalitat construiran vivendes de lloguer social i assequible a l’Arc Metropolità

Els tres ens han firmat avui un protocol que projecta l’edificació de 1.500 pisos en els municipis que integren l’associació

El Govern i la Generalitat construiran vivendes de lloguer social i assequible a l’Arc Metropolità

Ayuntamiento de Rubí.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), la Generalitat de Catalunya i l’Arc Metropolità impulsaran conjuntament la construcció de més vivenda de lloguer social i assequible en els municipis que integren l’associació.

Així s’ha acordat en el protocol que aquest divendres han firmat a Rubí (Vallès Occidental) la ministra Raquel Sánchez, la presidenta de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità i alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el secretari de Vivenda i Inclusió Social de la Generalitat, Carlos Sala.

L’acord estableix que els ajuntaments, en coordinació amb la Generalitat, posaran a disposició el terra en el qual s’ubicarien les promocions i informaran el Ministeri sobre el cost que implica construir les vivendes. El MITMA, per la seva banda, realitzarà aportacions econòmiques que es concretaran amb convenis posteriors vinculats a cada projecte en els nou municipis que formen l’Arc Metropolità: Granollers, Martorell, Mataró, Mollet del Vallès, Rubí, Sabadell, Terrassa, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Les valoracions polítiques

«Fer polítiques públiques de vivenda significa combatre les desigualtats i donar a la ciutadania una vida més digna i de qualitat en una vivenda pública», ha declarat l’alcaldessa de Sabadell i presidenta de l’Arc Metropolità, Marta Farrés.

«Iniciem el primer pas per construir 1.500 vivendes de lloguer assequible, que s’edificaran preferentment en sòl públic», ha explicat Raquel Sánchez, que ha concretat que el Ministeri farà una aportació de «5,3 milions d’euros, amb la previsió que aquesta assignació es prorrogui en els pròxims anys».

Notícies relacionades

«Les polítiques públiques de vivenda estan en la primera línia de debat polític, però encara no estan en la primera línia pressupostària», ha comentat el secretari de Vivenda i Inclusió Social de la Generalitat, Carles Sala.

Segons els estudis del MITMA, l’Arc Metropolità és un dels àmbits territorials on hi ha un desajust acusat entre l’evolució dels preus de la vivenda i les possibilitats d’accedir-hi, en un context on l’oferta assequible és insuficient per atendre la demanda.