Urbanisme

Rubí rehabilitarà el torrent de les Abelles

El consistori costejarà els treballs, d’aproximadament 400.000 euros, després de la negativa d’Europa de finançar-los amb els fons Next Generation

Rubí rehabilitarà el torrent de les Abelles

Ayuntamiento de Rubí.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) transformarà el torrent de les Abelles i el seu entorn mitjançant diverses actuacions que inclouen el reforç de masses arbòries i arbustives, la supressió d’espècies nouvingudes, la millora i estabilització de camins, la millora de la zona infantil i la zona d’esbarjo per a gossos existents, i la introducció de zones de pícnic, entre d’altres.

El projecte contempla una inversió d’aproximadament 380.500 euros, que s’assumiran íntegrament des del consistori, ja que les autoritats europees han desestimat incloure aquesta intervenció en les propostes finançades a través dels fons Next Generation.

El torrent de les Abelles es troba entre el pont dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), el carrer de la Perla, el passeig de la Riera, el carrer de Luxemburg i l’avinguda de Cova Solera. Té una superfície aproximada de 55.000 m2. Aquesta zona verda natural forma la façana sud-oest de la riera de Rubí al barri de Can Fatjó. Actualment, la zona presenta camins espontanis desestructurats, residus i espècies no autòctones.

Notícies relacionades

El projecte de millora s’enriqueix, a la part més pròxima a la riera, amb l’actuació prevista a proposta del Consell de la Infància i l’Adolescència. Així, es preveu la creació de quatre espais: una zona d’espera de 20m² amb bancs, taules i paviment de sauló; una zona de pictogrames de 250m² que reproduirà hexàgons i ruscos d’abelles, amb la intenció d’organitzar una jornada participativa de pintura; una zona de pícnic amb taules i bancs i incorporació de nou arbratge, i un espai de cal·listènia de 85m². Una vegada rehabilitat, Rubí incorporarà el torrent de les Abelles als espais a l’aire lliure pensats per a nens i nenes i persones joves.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí