Tastos

Rubí acollirà la Fira del Vi Jove els dies 8, 9 i 10 de juliol, que aplegarà els millors vins joves de Catalunya

  • La ciutadania podrà tastar per primera vegada en un esdeveniment col·lectiu els vins de l’última collita guardonats amb un premi Vinari

Rubí acollirà la Fira del Vi Jove els dies 8, 9 i 10 de juliol, que aplegarà els millors vins joves de Catalunya

Unsplash

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els dies 8, 9 i 10 de juliol, l’entorn del Celler acollirà la primera Fira del Vi Jove de Rubí (Vallès Occidental), que aplegarà els millors vins joves de Catalunya. La ciutadania podrà tastar per primera vegada en un esdeveniment col·lectiu els vins de l’última collita guardonats amb un premi Vinari.

La Fira del Vi jove seguirà el mateix esquema que la tradicional fira del vi de tardor: hi haurà un tast final a cegues de les ampolles finalistes el 13 de juny al Celler i, més tard, els vins premiats tornaran a Rubí per ser provats en el marc de la Fira del Vi Jove.

«Com a ciutat ens fa especial il·lusió estrenar una altra fira de la mà dels premis Vinari justament l’any del 10è aniversari d’aquests guardons i, per tant, l’any que la Fira del Vi de la tardor fa una dècada», diu l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, que ha agraït a VadeVi i als premis Vinari «la confiança que dipositen a la nostra ciutat per acollir aquestes dues fires del vi». Per la seva banda, Salvador Cot Belmonte, editor de VadeVi, recorda que els premis Vinari són «l’acte amb més repercussió del món vitivinícola català».

La Fira del Vi Jove inclourà sis estands dels cellers guanyadors dels premis Vinari en les categories de: vi blanc jove, vi rosat jove, vi negre jove, espumós jove rosat i espumós jove blanc. Els noms dels sis cellers guanyadors es donaran a conèixer també al Celler el 17 de juny. L’última edició dels Premis Vinari ja van guardonar a l’estiu els millors vins joves que tenen com a espai de mercat l’època de Sant Joan.

A més dels sis cellers premiats, la ciutadania també trobarà les tapes gastronòmiques del Mercat Municipal, els cellers rubinencs Rosàs i Vinalium i música local. A diferència de la fira de la tardor, l’horari s’allarga a les nits per aprofitar que a l’estiu hi ha més hores de llum i s’evita els primers dos dies de fira les hores de més calor.

Notícies relacionades

La proposta obrirà a la ciutadania el divendres 8 de juliol de 19 a 00 h, el dissabte 9 de juliol d’11 a 14 h i de 19 a 01 h i el diumenge 10 de juliol d’11 a 15 h.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO