Cultura popular

Els carrers de Rubí recuperen la tradició de Sant Antoni Abat

  • Una quarantena de carros i 35 genets van protagonitzar la rua dels Tres Tombs, l’acte més participatiu de la festa

  • La celebració es va traslladar a la primavera per evitar els moments de més incidència de la pandèmia

Els carrers de Rubí recuperen la tradició de Sant Antoni Abat

Ayuntamiento de Rubí

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els rubinencs van sortir al carrer aquest cap de setmana per disfrutar de la 163a edició de la Festa de Sant Antoni Abat, organitzada per la Societat Sant Antoni Abat amb el recolzament de l’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental). Aquest any, la celebració es va traslladar a la primavera per evitar els moments de més incidència de la pandèmia i així poder recuperar els actes més participatius, com la rua de Tres Tombs.

La programació va arrencar divendres amb la tradicional missa en honor a Sant Antoni a l’església de Sant Pere. Dissabte al matí, l’abanderada d’aquesta edició, Montserrat Comellas Roura, i els cordonistes, els seus fills Oriol i Sergi Cortés Comellas, van complir la tradició de plantar la bandera a la façana de l’Ajuntament, on va lluir fins la recepció institucional de la tarda.

Montserrat Comellas Roura va agrair l’honor que suposa haver sigut designada abanderada de la festa coincidint amb el centenari de l’entitat que presideix: el Casal Popular de Rubí, i va recordar el vincle de la seva família amb el camp. La jornada de dissabte va finalitzar a la carpa de la plaça Doctor Guardiet amb el tradicional ball de societat, animat per l’Orquestra Maravella.

Rubí recupera la rua dels Tres Tombs

Els actes més participatius de Sant Antoni Abat van ser els celebrats aquest diumenge. L’esmorzar del traginer en el Club Petanca Les Torres va donar pas a una cercavila pel centre de la ciutat i, posteriorment, va tenir lloc l’esperada rua dels Tres Tombs. Com a novetat, genets i carruatges es van concentrar a l’aparcament del Rubí Forma. En aquest punt, a més, el públic va poder gaudir d’una exposició de carros en miniatura a càrrec d’un artesà.

40 carros, 35 genets i tres bandes musicals van formar part de la rua. Entre els participants, hi havia diversos carros històrics que han donat visibilitat a oficis tradicionals. El recorregut va transcórrer per diferents carrers dels barris del Centre i de Les Torres, i va despertar l’expectació habitual entre la ciutadania. Al seu pas per l’avinguda de Barcelona, va tenir lloc l’habitual benedicció dels animals.

Notícies relacionades

La 163a festa de Sant Antoni Abat va finalitzar a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet amb un espectacle musical a càrrec de la Cobla Contemporània i dels i les dansaires de l’Escola de Sardanes Flor de Neu.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO