Ajuntament

El Govern de Rubí fa balanç després de dos anys de mandat marcats per la crisi sanitària

L’alcaldessa ha ressaltat la «celeritat» amb què va actuar l’ajuntament davant la situació d’emergència recordant algunes accions com l’increment del fons de contingència municipal

El Govern de Rubí fa balanç després de dos anys de mandat marcats per la crisi sanitària
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest mes de juny es compleixen dos anys de mandat de la formació socialista i els comuns a Rubí, amb Ana María Martínez al capdavant. L’alcaldessa ha aprofitat aquesta data assenyalada per fer un balanç, que ha titllat de positiu, sobre el treball de l’equip de govern durant aquest període.

Després d’un any i mig de mandat marcat per la pandèmia, Martínez ha començat apuntant cap a un futur més lluminós, afirmant que «Rubí és una ciutat d’oportunitats que comença a projectar-se a Europa, mirall de projectes estratègics i socialment cohesionada i rica».

L’alcaldessa ha ressaltat la «celeritat» amb què va actuar l’ajuntament davant la situació d’emergència. En aquest sentit, la regidora ha destacat l’increment del fons de contingència municipal fins als 250.000 euros, l’ajornament del pagament d’alguns impostos municipals i els 600.000 euros invertits en mesures de suport a l’economia local.

Atenció social i polítiques d’igualtat

Martínez també ha dedicat unes paraules a l’atenció a les persones de la ciutat. I és que, durant aquests dos anys de mandat, els serveis socials de la ciutat han atès 38.198 persones, 1.481 persones s’han beneficiat de la renda garantida de ciutadania i s’han atès a 2.259 menors de 17 anys en situació de risc.

D’altra banda, la primera regidora ha volgut destacar el treball als barris de Rubí, on s’han impulsat projectes d’actualització d’equipaments o iniciatives com Conviure en les comunitats de veïns de les Torres.

En el cas de les polítiques d’igualtat, l’alcaldessa s’ha referit a «un compromís ferm», que ja s’hauria materialitzat amb l’aprovació del Protocol per a l’Abordatge de la Violència Masclista o amb el treball que s’està fent per prevenir aquesta xacra en el marc de les celebracions populars.

Una mirada al futur

El pressupost de l’Ajuntament de Rubí per al 2021 contempla un annex d’inversions d’uns 22 milions d’euros. Per a Martínez, ara és el moment de «sacsejar la ciutat i posar els diners a disposició de la millora global del municipi».

Així, destacant les inversions que han d’arribar, l’alcaldessa ha ressaltat l’ambiciosa rehabilitació del Casino, que ja està en curs, i que ha titllat de «projecte llargament reivindicat per bona part de la ciutadania».

En la línia de projectes futurs, la regidora ha destacat el pla d’asfaltatge i voreres, la segona fase del pont de Sant Joan, la col·locació de la pèrgola a la plaça Salvador Allende, les obres de l’estadi de futbol del 25 de Setembre, la pacificació de l’avinguda de l’Estatut, el desplaçament de la línia d’alta tensió, la reforma de la Supersond i la projecció de vivenda pública.

L’opinió dels diferents grups

La portaveu de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), Belén Cañizar, ha coincidit amb l’alcaldessa a l’hora d’assegurar que aquest mandat ha estat marcat per la crisi sanitària i les seves conseqüències, que han marcat l’acció política.

Veïns per Rubí (VR) ha criticat l’acció del govern dels últims dos anys. Així, ha lamentat que Rubí no disposi d’un nou pla general d’ordenació urbana i que el text en vigor sigui del 1987. «Estem condicionats pel fracàs polític dels últims 20 anys», ha assegurat el portaveu de la formació, Antoni Garcia Berea.

Per la seva part, el portaveu de Ciutadans (Cs), Roberto Martín Martín, considera que «Rubí fa anys que viu en la més absoluta decadència».

Notícies relacionades

El portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Xavier Corbera Gaju, ha explicat que «fa dos anys, quan es va firmar l’acord de govern, semblava que podrien canviar les coses. Però sembla que visquem en ciutats diferents». Així, el republicà ha sentenciat que «Rubí és una ciutat d’oportunitats perdudes».

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO