Mestre Martí Tauler

La Biblioteca Municipal de Rubí acollirà les primeres donacions de plasma de la ciutat el 22 de juny

Es busquen donants que hagin superat el coronavirus, ja que el plasma conté les defenses necessàries per ajudar malalts en fase inicial de la infecció a millorar en la progressió de la malaltia

La Biblioteca Municipal de Rubí acollirà les primeres donacions de plasma de la ciutat el 22 de juny
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Banc de Sang i Teixits, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental), engegarà un programa de donació de plasma aquest mes de juny.

La primera jornada tindrà lloc dimarts 22 de juny a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler de 9:30 a 14 hores i de 16:15 a 20:30 hores. Per poder donar és necessari inscriure’s en línia a través de la web de donació de plasma de la Generalitat.

Per donar plasma cal complir els mateixos requisits que per a la donació de sang: tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos, trobar-se en bon estat de salut i no estar embarassada.

La donació dura uns 45 minuts i consisteix a extreure la sang, separar les cèl·lules sanguínies, retenir el plasma i tornar la sang per la mateixa via.

Persones que han superat la Covid

A més, s’especifica la necessitat de donants que hagin superat la Covid, ja que aquestes persones han generat anticossos contra el virus. Aquestes defenses es troben en el plasma, que a l’administrar-lo a un malalt de Covid en fase inicial de la infecció, pot millorar la progressió de la malaltia.

Només els homes que hagin superat la malaltia podran donar plasma. A més, hauran d’estar vacunats, tenir una prova diagnòstica que confirmi la malaltia, tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos, no haver rebut transfusió de sang i haver superat la Covid fa més de 28 dies.

Notícies relacionades

Per a aquestes donacions és necessari inscriure’s en l’apartat específic de la web i omplir un formulari previ.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Rubí