Drets humans

El consistori de Rubí s’uneix amb l’Associació Dones Africanes municipal contra la mutilació genital femenina

  • El projecte d’aquesta entitat passa per crear espais de reflexió i coneixement per a les dones i desenvolupar accions de sensibilització

  • Aissatou Konte, presidenta de l’associació, explica que la iniciativa neix «per lluitar contra aquesta pràctica tant a Rubí com als nostres països d’origen»

  • La regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer, ha manifestat la plena «disposició del consistori per caminar plegades cap a l’erradicació d’aquesta pràctica»

El consistori de Rubí s’uneix amb l’Associació Dones Africanes municipal contra la mutilació genital femenina
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’una reunió celebrada dijous passat entre la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo; el regidor de Ciutadania, Pau Navarro Cano, i tres tècniques de l’àrea d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Rubí i l’Associació Dones Africanes Rubí, que està en procés de constituir-se, les dues entitats anuncien que treballaran conjuntament contra la mutilació genital femenina.

Aissatou Konte, presidenta de l’associació, i Fatoumata Binta, membre d’aquesta, expliquen que «davant una problemàtica ancestral amb conseqüències tan greus tant per a les nenes com per a les dones, hem decidit unir-nos perquè ajuntes som més fortes, per lluitar contra aquesta pràctica tant a Rubí com als nostres països d’origen».

El projecte d’aquesta nova entitat passa per crear espais de reflexió i coneixement per a les dones i desenvolupar accions de sensibilització.

La postura del consistori

La regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo, ha traslladat a les representants de l’entitat el recolzament del consistori i ha destacat que l’associació «és un exemple d’apoderament femení».

Ferrer, que reitera en la «disposició per caminar plegades cap a l’erradicació d’aquesta pràctica», també ha ressaltat que des de finals del 2019 s’està treballant en l’elaboració d’un protocol d’actuació contra la mutilació genital femenina des de l’aproximació a la comunitat d’origen africà de Rubí.

Notícies relacionades

«Ens trobem davant un repte molt difícil, és per això que posem en relleu la transversalitat de la lluita per l’erradicació de la Mutilació Genital Femenina. Un repte que, com a institució, és un privilegi poder abordar de la mà d’un col·lectiu sensibilitzat, compromès i apoderat», ha conclòs el regidor de Ciutadania, Pau Navarro Cano.

Més notícies de Rubí, a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA