PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA

Rubí impulsa una guia local per fer front als maltractaments les persones grans

Així, es vol donar suport «als professionals en les seves actuacions, aprofundint en el coneixement d'aquesta violència i proporcionant-los criteris i circuits per prevenir-la»

Per a l'elaboració, l'Ajuntament de Rubí, comptarà amb l'acompanyament de l'Associació per la Investigació del Maltractament a les Persones Grans (EIMA)

rubi-gent-gran

rubi-gent-gran

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, han iniciat el procés d’elaboració d’una guia local per fer front els maltractaments a les persones grans.

L’objectiu, explica el consistori, és «donar recolzament als  professionals en les seves actuacions, aprofundint en el coneixement d’aquesta violència i proporcionant-los, alhora, criteris i circuits per prevenir-la, detectar-la i intervenir en el territori». 

«Es tracta d’una problemàtica sovint invisibilitzada, i per això és important que els treballadors socials, així com els agents comunitaris, disposin de tots els coneixements per saber-la detectar abordar. Comptar amb una guia local ens permetrà adaptar la metodologia d’atenció a la realitat de la nostra ciutat», explica Yolanda Ferrer Polo, regidora de Serveis Socials.

El procés d’elaboració de la guia en detall

Per al procés d’elaboració d’aquesta guia, l’Ajuntament de Rubí comptarà amb l’acompanyament de l’Associació per la Investigació del Maltractament a les Persones Grans (EIMA).

Així, el procés, tindrà una primera fase de «capacitació i formació sobre maltractaments a les persones grans», que anirà dirigida als professionals i agents del territori de diferents àmbits. En total seran set sessions de formació de dues hores cada una, en què es treballaran continguts com la definició de maltractament, les tipologies existents, senyals d’alerta, etc.

Notícies relacionades

Serà en la segona fase quan una comissió tècnica formada per alguns dels professionals i agents que hagin participat en la formació s’encarregaran d’elaborar la mateixa guia local amb el recolzament de la Diputació i l’EIMA. Amb l’objectiu de realitzar la guia es convocaran sis sessions de treball de dues hores cada una.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA