INICIATIVES MUNICIPALS

El cementiri de Rubí comptarà amb un espai de dol per recordar els nadons de mort gestacional i perinatal

L'objectiu d'aquesta iniciativa és ajudar a visibilitzar «la realitat de la mort gestacional, perinatal i neonatal» i habilitar un racó simbòlic per al record

D'altra banda, la Biblioteca Mestre Martí Tauler exposarà durant tot el mes el fons documental sobre avortaments, dol i mort perinatal

cementiri-rubi

cementiri-rubi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí ha anunciat que, actualment, es troba en la fase d’estudi de diferents propostes per a la creació d’un espai al cementiri  municipal dedicat a tots els nadons morts al ventre de les seves mares o al poc temps de néixer.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, aprovada en la Junta de Portaveus en el Ple municipal el 28 de maig, és ajudar a visibilitzar «la realitat de la mort gestacionalperinatal neonatal» i habilitar un racó simbòlic perquè les famílies puguin recordar els nens, explica el consistori.

Coincidint amb el Dia Internacional per a la Visibilització de la Mort GestacionalPerinatal Neonatal (15 d’octubre), la Biblioteca Mestre Martí Tauler exposarà durant tot el mes el fons documental sobre avortaments, dol i mort perinatal. A més, durant tot l’any, aquest material es troba disponible en el servei de préstec.

Notícies relacionades

Amb tot, explica l’Ajuntament de Rubí, pretén «oferir a aquests nadons i a les seves famílies el reconeixement que es mereixen» i contribuir a «revertir» el tabú relacionat amb el «dol lligat a l’arribada d’un nen».

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA