NOVA NORMALITAT

10.498 alumnes de Rubí donen el tret de sortida a un curs escolar marcat per la Covid

Alguns carrers quedaran puntualment tancats al trànsit durant els dies lectius per facilitar l'accés als centres educatius i evitar aglomeracions

L'alcaldessa de Rubí ha fet una crida a la responsabilitat i recorda que «cal sortir de casa amb mascareta i tenir-la durant les hores lectives»

zentauroepp54924053 barcelona 14 09 2020  sociedad   vuelta al cole primer dia d200914094411

zentauroepp54924053 barcelona 14 09 2020 sociedad vuelta al cole primer dia d200914094411 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 10.498 nens i joves rubinencs arrenquen avui un nou curs escolar que estarà marcat per la pandèmia. Per la seva banda, l’Ajuntament de Rubí, juntament amb els centres educatius, han explicat que prendran un conjunt d’actuacions per «garantir la màxima seguretat en la tornada al col·le». 

L’alcaldessa del municipi, Ana María Martínez, explicava dijous passat, 10 de setembre, que s’ha fet un gran esforç per part de tots per garantir un inici de curs amb totes les garanties de seguretat. Centre i administració hem treballat junts i continuarem treballant junt amb el centre durant tot el curs». 

Segons ha informat l’Ajuntament de Sabadell, una de les prioritats del consistori de cara al nou curs ha sigut facilitar l’accés als centres educatius en condicions de seguretat. L’Ajuntament ha adoptat mesures de mobilitat excepcionals que faran possible el compliment de les recomanacions sanitàries.

Així, alguns carrers quedaran puntualment tancats al trànsit durant els dies lectius per tal de facilitar les entrades i sortides dels centres. També es facilitarà l’ús de la plaça Montserrat Roig i Salvador Allende com zones d’esbarjo coincidint amb l’hora del pati.

Senyalització específica, redistribució del mobiliari i altres mesures 

Amb l’objectiu d’ordenar la mobilitat de l’alumnat així com per dividir els espais d’oci als centres, l’Ajuntament ha adquirit 180 tanques amb la seva corresponent retolació i està preparant senyalització específica per regular els accessos als centres municipals. 

D’altra banda, la Brigada Municipal està treballant en la redistribució de mobiliari per tal de contribuir al compliment de les mesures com la distància de seguretat, entre d’altres. També s’ampliaran els serveis de neteja de les escoles per «garantir la màxima higiene de les instal·lacions». 

En aquesta mateixa línia, el consistori «està treballant per poder repartir en els pròxims dies mascaretes reutilitzables en tots els centres educatius de la ciutat». En sintonia amb aquesta iniciativa, l’alcaldessa, fa una crida a la responsabilitat i posa èmfasi en el compliment de les mesures: «Insistim que cal sortir de casa amb la mascareta i tenir-la durant les hores lectives». 

Notícies relacionades

«A més, també volem recordar que tots hem de ser responsables i que en cas de símptomes cal informar el centre i deixar el nostre fill o filla a casa», recordava la regidora. 

Més notícies de Rubí en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA