NOVA MOBILITAT

Rubí reobre al trànsit la Llana i el passeig de la Riera, tancats temporalment durant l'estat d'alarma

L'objectiu d'aquesta mesura és «facilitar els desplaçaments dels ciutadans en el retorn a la feina i a l'escola a partir del 14 de setembre»

Tres fronts definiran «la nova mobilitat»: el transport públic, la reconversió d'algunes vies en carrers de convivència i l'ampliació de voreres a diversos carrers

image-2

image-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El passeig de la Riera, entre el camí de Sant Muç i el pont de Can Claverí, i l’avinguda de la Llana, entre la plaça de la Verneda i el pont de Can Claverí, van tornar a obrir-se al trànsit durant tot el dia aquest dimarts, 1 de setembre. 

Aquests dos trams de via van quedar tancats al trànsit de manera temporal entre les 18 h i les 23 h com a mesura excepcional «mentre durés l’estat d’alarma» per «garantir que tots els ciutadans poguessin passejar de manera segura en espais prou amples com per mantenir la distància de com mínim dos metres entre persones». 

Segons ha explicat el consistori, reobrint aquests trams al trànsit de forma oficial durant tot el dia, pretenen «facilitar els desplaçaments dels ciutadans en el retorn a la feina i a l’escola a partir del 14 de setembre». 

Nova mobilitat

L’Ajuntament de Rubí ha explicat que pretén afrontar la mobilitat després del confinament des de tres fronts. El primer, el transport públic; el segon, la reconversió de diverses vies en carrers de convivència, i el tercer, l’ampliació de la zona de vorera d’alguns carrers

Així, el consistori ha convertit quatre quilòmetres de carrers en «àrees de convivència amb prioritat per a vianants». En aquestes zones, detallen, la prioritat és de les persones que van a peu. Així, els vehicles només poden circular-hi a un màxim de 20 km/h i només podran estacionar en espais habilitats i assenyalats. 

També han informat que s’ha ampliat la zona dedicada a vorera al carrer de Magallanes (160 metres) i al carrer de Sant Josep (uns 25 metres aproximadament). Aquesta actuació, apunta el govern local, «ha permès guanyar amplada a la zona destinada a la circulació a peu en aquestes dues vies» i «garantir que es pugui passejar de manera segura, mantenint la distància social recomanada per prevenir contagis de Covid-19». 

Notícies relacionades

Referent al transport públic, RubíBus ha implantat un sistema de neteja i desinfecció diari als seus combois. Aquesta mesura està en funcionament des del primer dia de la declaració de l’estat d’alarma i s’ha anat incrementant a mesura que s’ha anat recuperant el nombre d’usuaris en les fases de desconfinament, ha explicat l’ajuntament. 

Més notícies de Rubí en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA