situació «inviable»

Cerdanyola, Mollet i Rubí no reobriran les guarderies municipals mentre «no es garanteixi la seguretat sanitària»

Demanen «un canvi de criteri» a Educació i defensen que han pres la decisió «pensant en el benestar de les famílies»

foto 3656676

foto 3656676

2
Es llegeix en minuts
ACN

Rubí, Mollet i Cerdanyola del Vallès no reobriran les guarderies municipals dilluns que ve, 8 de juny, quan s’està previst que l’Àrea Metropolitana passi a la fase 2 de la desescalada. Veuen molt difícil poder garantir les condicions que ha fet públiques Educació i, per tant, assegurar «la seguretat sanitària dels nens, les famílies i els docents». 

A part, adverteixen que «no hi ha manera de continuar amb el model educatiu establert i els criteris pedagògics que el fonamenten». També alerten que l’horari en què aquests equipaments reprendrien l’activitat, del matí a una de la tarda i sense menjador, «fa complicada la conciliació familiar». Defensen que han pres la decisió «pensant en el benestar de les famílies».

Escenari «inviable»

El regidor d’Educació de Mollet del Vallès, Raúl Broto, considera que els actuals criteris de reobertura que ha plantejat el Govern «no ofereixen la garantia de poder protegir i salvaguardar la seguretat» dels alumnes, els pares i els docents que treballen en aquestes escoles.

Alerta que les condicions indicades des d’Educació tampoc permeten la continuïtat del projecte pedagògic d’aquests centres, «basat a potenciar les capacitats d’autonomia i descobriment dels nens». Per Broto, la tornada dels petits en aquesta situació no és adequada perquè «no podran reconèixer el seu docent referent, ja que serà obligatori l’ús de mascareta, ni podran jugar o interactuar amb els seus companys i companyes».

A més, indica que la reduïda ràtio d’alumnes per aula que es planteja pot provocar que s’hagin de fer nous grups, en espais i amb mestres diferents del que tenien abans de la Covid-19.

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès també s’ha expressat en aquesta línia i ha anunciat que no obrirà les seves quatre guarderies municipals fins al mes de setembre, «si no es dona un canvi de criteri per part d’Educació».

Considera que l’escenari plantejat fa inviable «garantir la continuïtat del projecte educatiu o els criteris pedagògics que el fonamenten» i afirma que ha pres la decisió «pensant en el benestar dels nens». A més, adverteix que la Generalitat ha autoritzat els ajuntaments a reprendre aquesta activitat en la fase 2, però «sota responsabilitat municipal».

Per la seva banda, l’Ajuntament de Rubí ha anunciat que les tres guarderies municipals que hi ha a la població tampoc reprendran l’activitat dilluns de la setmana que ve. També veu impossible complir els requisits de la Generalitat i mantenir el projecte actual. Així mateix, remarca que l’horari d’obertura plantejat, de nou a una de la tarda i sense servei de menjador, és «poc útil» per a les famílies.

Notícies relacionades

El regidor d’Educació de Mollet també ha criticat aquest fet i ha assenyalat que «fa complicada la conciliació». Explica que, tot i que es decidís ampliar l’horari fins a la tarda, seria complicat que es poguessin oferir dinars amb les condicions sanitàries i de seguretat adequades.

Més notícies de Rubí