per a la població migrada
Rubí entrega Certificats d'Acollida a 17 veïns procedents d'altres països
La Generalitat expedeix aquests diplomes, que reben les persones nouvingudes que han completat un circuit formatiu sobre competències lingüístiques, culturals i laborals
Es tracta d'un document que executa l'ajuntament i que pot ser útil en els processos d'estrangeria o d'adquisició de la nacionalitat, així com a l'hora de buscar feina

image-2
Un total de 17 veïns de Rubí procedents d’altres països han rebut el Certificat d’Acollida, després d’haver completat una sèrie de cursos sobre competències bàsiques en català, coneixements laborals i de la societat catalana.
Es tracta d’un document que pot ser útil en els processos d’estrangeria o d’adquisició de la nacionalitat, així com a l’hora de buscar feina. Tot i que el certificat l’expedeix el Departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Rubí és qui executa i gestiona aquest servei. Des de la seva posada en marxa el 2016, s’han entregat un total de 45 certificats.
Competències bàsiques
Per obtenir-lo, les persones nouvingudes han de completar un curs de 90 hores de competències lingüístiques bàsiques en català –que s’imparteix en el Servei Local de Català (SLC) o bé en el mateix Servei de Primera Acollida de l’Ajuntament–; una formació de 15 hores sobre coneixements laborals –que es realitza en el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC)–; i un últim curs, també de 15 hores, sobre coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic –que es porta a terme el Servei de Primera Acollida–.
El consistori rubinenc ofereix aquest servei en compliment del Decret 150/2014 dels serveis d’acollida de les persones immigrants i de les tornades a Catalunya, dins de la Llei 10/2010 d’acollida de les persones immigrades i de les tornades a Catalunya. El Fons Social Europeu subvenciona una part del servei.
Servei de Primera Acollida
A Rubí, les accions formatives necessàries per a l’obtenció dels Certificats d’Acollida es desenvolupen sota el paraigua del Pla de convivència i acollida 2017-2020, un document que té per objectiu garantir la cohesió social i la correcta gestió dels canvis estructurals derivats de l’arribada de nova població a Rubí.
Notícies relacionadesUn dels principals instruments en el desenvolupament d’aquest pla és el Servei de Primera Acogida, encarregat d’oferir a les persones procedents d’altres països informació, assessorament i totes les eines necessàries per a la seva integració sociocultural. Aquest servei es dirigeix a les persones estrangeres migrades, les sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i retornades majors de 16 anys.
Més notícies de Rubí
- Això és el que significa que els fills no facin cas als seus pares a la primera, segons el psicòleg Álvaro Bilbao
- Investigació oberta El nen mort a Valls va estar tot el matí al cotxe mentre el pare treballava
- Tragèdia a Lleida Jordi i Omar, les dues víctimes de l'incendi de Torrefeta: "Vam sortir a buscar-los, però era com estar a l'infern"
- Universitat ¿Qui és Ramón Flecha, el catedràtic de la UB acusat d’abús sexual per 14 universitàries?
- Universitat Catorze universitàries acusen un catedràtic de la UB d’abús sexual
- Universitat ¿Qui és Ramón Flecha, el catedràtic de la UB acusat d’abús sexual per 14 universitàries?
- Alejandro Valverde: "Pogacar és el candidat a la victòria, però no ho tindrà fàcil amb Vingegaard"
- Despullar un sant
- ¿Violència gratuïta o esport noble?
- Scariolo anuncia que deixa la selecció després de l’Eurobasket i posarà rumb al Reial Madrid