millorant el medi ambient

Rubí tindrà una xarxa municipal d'escoles verdes

A petició de l'alumnat de 4t de primària de l'Institut escola Teresa Altet, les papereres del centre s'han substituït per contenidors de reciclatge

El regidor d'educació, Víctor García Correas, ha anunciat que el Teresa Altet també deixarà de tenir calefacció de gasoil després de l'estiu

image-2

image-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí treballa per constituir una Xarxa Municipal d’Escoles Verdes per recolzar les bones pràctiques dels centres educatius en temes mediambientals. 

Així ho han explicat aquest dilluns l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez; el regidor d’educació, Víctor García Correas, i el regidor de transició ecològica, Andrés Medrano Muñoz, en el marc d’una visita a l’Institut escola Teresa Altet. 

L’alumnat de 4t de primària d’aquest centre ha agraït als representants del consistori que s’estiguin substituint les papereres del centre per contenidors que permeten el reciclatge de la matèria orgànica, el paper i el plàstic. «A l’escola hi ha un Consell dels Infants i cada curs porta propostes per millorar l’escola. Aquest any, 4t de primària va portar la idea de canviar les papereres per contenidors», han exposat els alumnes. «Volem salvar la terra i per això comencem per l’escola», han conclòs. 

L’alcaldessa ha felicitat l’alumnat per la seva iniciativa: «Aquest compromís amb l’educació per a la sostenibilitat i amb la cura del medi ambient per a nosaltres és molt important. Estem en un moment d’emergència climàtica i qualsevol iniciativa per petita que sembli és una acció més per frenar el canvi climàtic».

Onzena escola verda

Teresa Altet ha iniciat els tràmits per convertir-se en l’onzena escola verda de Rubí, una certificació que atorga la Generalitat de Catalunya als centres que volen promoure accions educatives que tinguin la finalitat d’afrontar des de l’educació els nous reptes i valors de la sostenibilitat. 

«Som conscients que hi ha escoles que no tenen accés, per diverses raons, a aquesta xarxa i per això ens hem decidit a crear la nostra pròpia xarxa municipal d’escoles verdes que pugui complementar la xarxa catalana i arribar a tots els centres educatius de Rubí», ha avançat el regidor d’educació. 

Notícies relacionades

El regidor també ha anunciat que el Teresa Altet deixarà de tenir calefacció de gasoil després de l’estiu. Actualment, és l’únic centre que utilitza aquest sistema.

Més notícies de Rubí