17,8 quilos de droga sintètica i 239 de marihuana

Desarticulada una organització internacional per enviar marihuana amagada en palets de begudes

La Policia Nacional deté onze persones i fa registres a les demarcacions de Barcelona, Girona, Màlaga i Granada

Els agents van descobrir que a Rubí es preparava un enviament imminent de droga i es va crear un dispositiu per interceptar el vehicle

el-r8rsw4aayayu

el-r8rsw4aayayu

2
Es llegeix en minuts
acn

La Policia Nacional ha desarticulat una organització internacional dedicada al tràfic de marihuana. En total, s’han detingut nou persones de nacionalitat espanyola, hongaresa i britànica. 

Segons va explicar el cos policial en un comunicat, els investigats principals tenien una empresa d’importació i exportació de begudes i transportaven la droga en camions, camuflada en palets. 

S’han fet sis registres a diversos punts, entre els quals hi ha de la demarcació de Barcelona i Girona. En total, s’han confiscat 17,8 quilos de droga sintètica i 239 de marihuana.

Inici de la investigació

La investigació va començar el primer trimestre del 2018, després que es recuperessin tres vehicles de gamma alta robats que tenien les places duplicades i en què es van detenir dues persones. A partir d’aquí, els investigadors van obtenir informació que apuntava que aquestes persones pertanyien a un grup criminal dedicat el tràfic de drogues a nivell internacional amb ramificacions a les demarcacions de Màlaga i Barcelona.

Els agents van identificar qui consideren un dels sospitosos principals, un britànic que, juntament amb altres, tenia un entramat de societats dedicades a la importació i exportació de begudes però a qui s’acusa d’enviar droga camuflada en palets a països europeus.

El maig del 2018 es va localitzar a Granada un dels membres de l’organització quan negociava una transacció de drogues. Aquesta operació va acabar amb la confiscació de 21 quilos de marihuana i tres detinguts. En una vivenda on van trobar 10 quilos de la marihuana confiscada, es va localitzar un cultiu interior que s’alimentava gràcies al fet que punxaven il·legalment la xarxa elèctrica.

El març del 2019, els agents van concloure que l’organització tenia un altre carregament a Mijas (Màlaga) i que el transportaven en palets a l’interior del remolc d’un camí amb destinació al Regne Unit. Van interceptar el vehicle, on van trobar 70 quilos de marihuana oculta entre palets de sucs. En les diferents fases de l’operació també van detenir un altre dels principals investigats a Fuengirola (Màlaga).

Detinguts abans de fugir

Posteriorment, els agents van descobrir que l’organització preparava a Rubí (Barcelona) un enviament imminent de droga oculta i es va establir un dispositiu que va permetre interceptar un vehicle a l’AP-7 quan passava per la demarcació de Barcelona. Allà es van confiscar 128 quilos de marihuana i 17,8 quilos de droga sintètica. La droga estava amagada en quatre palets que transportaven caixes de cervesa que havien sigut manipulats per camuflar les substàncies. En aquest punt, els investigadors van concloure que s’utilitzava una envasadora industrial per camuflar la droga en llaunes grans d’olives.

Notícies relacionades

Segons explica la Policia Nacional, un dels detinguts a Barcelona, a qui consideren un dels màxims responsables de l’organització desarticulada, va intentar fugir al Regne Unit després de descobrir que l’estaven investigant. Abans que ho aconseguís, va ser detingut a l’aeroport del Prat.

Més notícies de Rubí