La 12a Nocturna de Rubí reivindicarà l'ús públic dels terrenys del camp de golf de Can Sant Joan

Aquesta 12a edició porta per títol 'De Ca n'Oriol a Can Camps pel coll de Penjallops' i té dues opcions, una de 6.200 metres i una altra de 10.600

la-nocturna

la-nocturna

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La 12a Caminada Nocturna de Rubí tindrà lloc el dissabte 5 d’octubre amb sortida i arribada al pati de l’escola Teresa Altet. En aquesta edició, la caminada reivindicarà l’ús públic dels terrenys del camp de golf de Can Sant Joan. «Quan vam començar el 2008 pensàvem que seria cosa d’un any, i ja n’hem 12», assenyala Jordi Simó Boladeras, de Rubí d’Arrel.

«La Nocturna s’ha convertit en una de les caminades a la nit que més edicions ha celebrat a Catalunya, per darrere de les de Calldetenes i Sant Vicenç dels Horts (28), les Franqueses (27), la Bisbal d’Empordà (17) o el Figaró (13)», afegeix. Aquest any, l’itinerari surt de la franja de llevant del terme municipal de Rubí i s’endinsa a Sant Cugat del Vallès, passant pel camp de golf de Can Sant Joan.

Novetats en la 12a edició

El recorregut d’aquesta 12a edició de la prova porta per títol ‘De Ca n’Oriol a Can Camps pel coll de Penjallops’ i té dues opcions, una de 6.200 metres i una altra de 10.600, per adaptar-la a totes les edats i condicions físiques. La caminada es pararà en 7 punts d’interès: el camí de Can Tiraïres, el camí antic de Sabadell, la masia de Can Camps, el camí dels Monjos, el torrent de Can Barata, el coll de Penjallops i la font de Can Tiraïres.

«Volem felicitar les entitats que fan possible aquesta activitat multitudinària, que ens mostra, a través d’aquests punts d’interès, que Rubí té molt per explicar», ha conclòs el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez.

Incloure punts d’interès natural i patrimonial en el recorregut és una de les singularitats de la Nocturna de Rubí juntament amb el fet de tancar la prova amb una festa musical, aquest any a càrrec del col·lectiu La Sonik i Rubí Musical S. XXI, i de canviar l’itinerari cada edició.

Clausurat el 2018

El camp de golf de Can Sant Joan es va inaugurar el 1994 i va ser el primer camp de golf públic de Catalunya. L’abril del 2018 va ser clausurat per ordre judicial. Des d’aleshores, la Federació Catalana de Golf, que té els drets d’explotació del camp fins al 2064, busca un inversor que es pugui fer càrrec de les instal·lacions.  

Notícies relacionades

Els deutes acumulats per l’empresa que explotava la instal·lació, Puro Campo SL, van portar la Federació Catalana de Golf a rescindir el contracte via judicial. Tot i que en un inici es van anunciar inversions, les obres de millora no van arribar mai i l’estat del camp va anar empitjorant amb el pas dels mesos, cosa que va generar unasituació de deixadesa.

Més notícies de Rubía l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Golf Ajuntaments