ARBRE EMBLEMÀTIC

Veïns de Rubí protesten per la tala d'un pi històric del barri de Can Fatjó

L'ajuntament apunta a motius de seguretat després que les últimes pluges fessin malbé la base del tronc

europe

europe

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Veïns del barri de Can Fatjó van protestar ahir dimarts, 30 de juliol, per la tala d’un pi històric situat a la plaça Nova del barri rubinès. Via xarxes socials, membres del grup municipal Veïns per Rubí (VR) també van lamentar la tala de l’arbre i van demanar“conèixer els motius pels quals s’ha pres la decisió”.

També via xarxes socials, des de VR van demanar a l’ajuntament que, si s’havia serrat per motius de seguretat, mostrés “l’informe” que ho assenyalés. El consistori va emetre un comunicat per justificar l’acció en què va apuntar que la “pluja i el vent” de la passada setmana “van danyar considerablement el pi de Can Fatjó”.

Una ferida en la base

Notícies relacionades

Segons l’ajuntament, hi havia una“ferida en un dels dos peus d’aquest exemplar que afectava aproximadament el 50% de l’arbre i suposava un elevat risc de caiguda”.

"Hem premiat la seguretat per damunt de tot, ja que suposava un risc potencial tant per als veïns i veïnes com per als usuaris del parc", va explicar el regidor del Servei de Manteniment Urbà, Juan López.

Temes:

Ajuntaments