DEMANDA HISTÒRICA

Rubí inicia una campanya a Change.org perquè la Generalitat construeixi "un hospital de referència" a la ciutat

El consistori ha impulsat una recollida de firmes per satisfer la demanda històrica, a la qual ja s'hi han adherit gairebé 3.000 persones

image

image

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí ha promogut una campanya de recollida de firmes a través de la plataforma Change.org per reclamar al Govern de la Generalitat que construeixi “un centre hospitalari públic de referència a la ciutat”. Des que es va posar en marxa aquesta iniciativa, a finals de la setmana passada, prop de 3.000 rubinencs ja s’hi han adherit.

Segons el consistori, Rubí té uns 80.000 habitants, però, malgrat la seva evolució demogràfica i territorial, la Generalitat de Catalunya, que té la competència en l’àmbit de la salut, encara no ha dotat la ciutat d’un hospital de referència, fet que obliga els seus veïns i veïnes a desplaçar-se fins a Terrassa i a altres localitats. No obstant, Rubí si que té diversos Centres d’Atenció Primària i Mútues.

"La Generalitat ha estat negant a la nostra ciutat la construcció d’un hospital, que oferiria una atenció sanitària propera i de qualitat als rubinencs", ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez. "La prioritat del meu govern és que la ciutadania de Rubí disposi d’una bona atenció sanitària, i creiem que ja no valen més excuses. Per això demanem la col·laboració de la ciutadania per fer pinya a l’hora de reclamar a la Generalitat aquest servei prioritari per a la ciutat".

Una demanda històrica

Segons l’Ajuntament, fa anys que Rubí lluita perquè el Govern construeixi aquest hospital, que hauria de donar servei als municipis de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal”. Així, el consistori va posar uns terrenys municipals a disposició de la Generalitat per ubicar-hi el nou edifici. La crisi econòmica, no obstant, va fer frenar el projecte.

El 2016, el llavors conseller de Salut, Toni Comín, va plantejar la possibilitat de comprar l’Hospital General de Catalunya ─privat i ubicat a Sant Cugat─ per incorporar-lo a la xarxa sanitària pública. Aquesta proposta, que va causar estupefacció entre l’equip de govern local, no va prosperar. I tampoc van avançar els tràmits de construcció de l’hospital de Rubí, ja que la Generalitat va argumentar falta de pressupost i que aquesta no era una prioritat, segons apunten fonts municipals. Per poder desembussar el projecte, el consistori va buscar finançament, que va trobar en les empreses privades de la ciutat. "Malgrat comptar amb inversors disposats a fer realitat aquest hospital a la ciutat, el projecte segueix aturat i sense voluntat política per part de la Generalitat de desbloquejar-lo", ha confirmat l’alcaldessa.

Notícies relacionades

Fa mesos que l’Ajuntament intenta reunir-se amb la nova consellera de Salut per abordar aquesta i altres qüestions, però finalment l’alcaldessa no serà atesa per la màxima responsable de la conselleria, explica el consistori.  Per aquesta raó s’ha posat en marxa aquesta campanya de recollida de firmes, a la qual ja s’hi han afegit prop de 3.000 persones. 

Més notícies de Rubí 

Temes:

Hospitals