DUES SETMANES D'ACTIVITATS I TALLERS

Rubí celebra la seva tercera 'Setmana de les Persones Grans' amb una quinzena d'activitats gratuïtes

La iniciativa pretén posar de relleu l'aportació d'aquest col·lectiu a la ciutat, en què representa el 15% de la població

gent-gran

gent-gran / Cesar Font

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rubí celebra a partir d’aquest dissabte la tercera edició de la ‘Setmana de les Persones Grans’, una iniciativa que en realitat s’estendrà durant 15 dies i que inclourà una quinzena d’activitatsdedicades a posar de relleu l’aportació a la ciutat d’aquest col·lectiu, que representa el 15% de la població rubinenca.

La commemoració d’aquesta setmana coincideix amb la celebració el pròxim dia 1 d’octubre del Dia Internacional de les Persones Grans, una jornada dedicada a posar en relleu la contribució de les persones grans a la societat i a conscienciar sobre els problemes i reptes que planteja l’envelliment en el món actual.

La celebració s’estendrà a Rubí des del 22 de setembre fins al 6 d’octubre i inclourà quinze activitats proposades pel Consell Consultiu de les Persones Grans, entre els quals s’hi inclouen diversos tallers, cursos i conferències dedicats a promoure el coneixement, el benestar i l’aprenentatge entre la gent gran, així com l’intercanvi intergeneracional.

Diverses entitats de la ciutat col·laboraran en les propostes emmarcades en la Setmana de les Persones Grans de Rubí, destinada als més d’11.000 rubinencs de més de 64 anys que viuen a la ciutat. Entre les propostes hi ha tallers d’estalvi en la factura de la llum, d’arts manuals, risoteràpia o ús de telèfons mòbils, així com una xerrada sobre l’ús de medicaments o activitats a l’aire lliure.

L’alcaldessa Ana María Martínez ha aprofitat l’acte de presentació, celebrat aquest dimecres, per anunciar la redacció d’un Pla estratègic en l’àmbit de les persones grans que inclourà línies d’acció en l’àmbit de la participació ciutadana, mobilitat i transport, accessibilitat, vivenda, desigualtats, inclusió i comunicació, entre d’altres termes.

Notícies relacionades

Un nou pla que pretén ser una eina que “defineixi els passos a seguir” i en la qual participin “totes les parts implicades”, que podran fer les seves propostes en una sessió de treball que tindrà lloc el dia 4 a l’edifici Rubí Forma.  

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA