INICI DEL CURS ESCOLAR

Rubí comença el curs escolar amb un nou centre, però encara reclama l'Escola del Bosc

El nou edifici de l'Institut Torrent dels Alous s'estrenarà a partir del dia 12, però l'alcaldessa continua reclamant a Ensenyament la construcció d'aquesta altra escola

rub

rub / Cesar Font

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest divendres, Rubí ha inaugurat de manera simbòlica el curs escolar 2018-2019, en un acte celebrat a l’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler en el qual l’alcaldessa, Ana María Martínez, ha aprofitat per reclamar una vegada més al Departament d’Ensenyament de la Generalitat la construcció de l’Escola del Bosc

Tot i que la comunitat educativa rubinenca està d’enhorabona per la inauguració del nou edifici de l’Institut Torrent dels Alous, que estarà operatiu a partir del dia 12 de setembre, així com per la pròxima ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, l’alcaldessa no ha volgut desaprofitar l’oportunitat de recordar a la Generalitat la necessitat d’aprovar definitivament la construcció d’aquest centre.

“Els nens, famílies i el personal d’aquest centre mereixen unes instal·lacions adequades al seu projecte educatiu”, ha assegurat Martínez, una cosa que ja “fa molts anys que esperem”. Una prioritat que ha recollit el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Jesús Viñas, que ha reafirmat durant l’acte la seva voluntat de treballar en la planificació escolar en plena col·laboració amb els ajuntaments.

I ho farà, de fet, aprofitant al màxim eines coml’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), una entitat que s’estrena aquest curs a la ciutat i que pretén acompanyar la ciutadania en el procés de matriculació i escolarització dels nens i nenes als centres finançats amb fons públics de la ciutat.

Durant l’acte, s’ha volgut destacar a més la tasca que desenvolupen les escoles, no només en qüestió de coneixement, sinó “també, i molt especialment, de valors” com “el respecte per la diversitat, la no discriminació, el diàleg i l’autonomia personal”. Un compromís, assegura l’alcaldessa, al qual les administracions “tenim el deure de correspondre”.

Més de 10.500 alumnes i alumnes

El curs 2018-2019 s’iniciarà a partir del 12 de setembre i comptarà amb un total de 10.569 alumnes d’educació obligatòria, 7.185 dels quals cursaran estudis d’infantil i primària i 3.384 d’educació secundària obligatòria (ESO). En el cas dels nivells d’educació primària, el 62,3% dels alumnes –4.871– estudiarà en escoles públiques, mentre que en el cas dels nivells d’ESO la xifra se situa entorn del 63,8% d’escolars en centres públics.

És a dir, que més de dos terços dels alumnes rubinencs assistiran aquest curs a escoles de titularitat pública, mentre que la resta ho faran en escoles concertades.  Encara no hi ha dades definitives dels alumnes que cursaran ensenyaments postobligatoris –batxillerat i FP–, però l’oferta de places en el primer cas és d’unes 750, el 80% de les quals en centres públics.

Quant a l’oferta d’FP, aquest curs es veurà augmentada amb set cicles formatius més, tres de grau superior a Regina Carmeli i dos més a l’Escola Montserrat, i dos de grau mitjà en aquest mateix centre.

Plena ocupació en educació infantil

En els nivells més baixos, el Departament d’Ensenyament ha decidit obrir per a aquest curs un nou grup de P3 a l’Escola Joan Maragall, arran del fort increment de la demanda, i afegir una línia de 2n de primària a la Ramon Llull. Per la seva part, les llars d’infants municipals –Lluna, La Bruna i Sol Solet– mantenen l’oferta de 381 places de servei públic escolar ordinari, distribuïdes a 127 places per centre que ja estan pràcticament completes. 

Notícies relacionades

A la trobada, organitzada de manera conjunta entre les comunitats educatives de Rubí i Castellbisbal i presidida pels alcaldes dels dos municipis, han assistit a més els regidors de l’Àrea de Serveis a les Persones de Rubí, Marta Garcia, i d’Educació, Sergi Garcia.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA