IDENTITAT LOCAL

Mostres d'art per celebrar els 40 anys de l'emblemàtic elefant Bòdum de Rubí

Diversos artistes i col·lectius retran homenatge durant tot el mes a aquesta figura històrica convertida en part del patrimoni local rubinenc

image

image

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb motiu de la celebració del 40è aniversari de la coneguda figura de l’elefant Bòdum de Rubí, la ciutat acull durant aquest mes un seguitd’exposicions artístiquesorganitzades per diversos artistes i col·lectius de la ciutat.

La primera mostra es va inaugurar dijous passat i es pot visitar a l’Antiga Estació fins al 9 de juny que ve. Amb el títol ‘Bòdum i l’Art’,aquesta exposició està dedicada a la interpretació d’aquesta construcció creada per Pep Borràs i convertida en un emblema de la ciutat.

Una trentena d’obres de diversos artistes locals entorn de la figura de Bòdum exposaran en aquest equipament cultural en el marc d’una celebració que s’allargarà fins a finals de mes.

A aquesta mostra s’uniran altres activitats, com aral’exposició ‘Bòdum i els infants’,que obrirà les seves portes l’11 de juny a la biblioteca Mestre Martí Tauler. S’hi exposarà una recopilació de treballs d’alumnes de les escoles de Rubí al voltant de la figura d’aquest paquiderm blau.

A més, els alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de Rubí (edRa) faran la seva aportació a aquesta commemoració amb una mostra titulada ‘Bòdum i el disseny’,que podrà visitar-se en el mateix centre educatiu entre el 13 i el 22 de juny.

Emblema de la ciutat

La figura de l’elefant Bòdum –“Dumbo”, si s’altera l’ordre de les seves síl·labes– va néixer de la imaginació del’il·lustrador Cesc Mateu i va passar a les tres dimensions gràcies a les mans del’escultor Pep Borràs.

El 1978 es va celebrar, amb una gran festa, la inauguració d’aquesta figura, situada a la plaça Doctor Pearson. Des d’aleshores, generacions de nens i nenes s’han congregat al seu voltant i s’ha convertit en un punt de referència per a tots els rubinencs.

Notícies relacionades

Aquest 23 de juny se celebra el 40è aniversari de la creació d’aquesta obra de carrer, que el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, va reivindicar durant la inauguració: “Quan l’art s’ubica al carrer deixa de ser propietat de l’artista i es converteix en icona, símbol i emblema de la ciutat, en propietat de tothom”.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA