POLÈMICA

SomEscola denuncia pressions als professors a les escoles de Catalunya

El portaveu de l'entitat i regidor d'ERC Rubí, Xavier Corbera, ha criticat que els professors catalans es vegin "obligats a canviar la seva organització a través d'ordres judicials"

Manifestació de Som Escola a favor de l’ensenyament públic i en català, el 14 de juny passat a Barcelona.

Manifestació de Som Escola a favor de l’ensenyament públic i en català, el 14 de juny passat a Barcelona. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
EFE

El portaveu de Som Escola i regidor d'Esquerra Republicana a Rubí, Xavier Corbera, ha denunciat que els professors catalans reben "cada dia una pressió més alta" i que els centres es veuen "obligats a canviar la seva organització a través d'ordres judicials".

Corbera ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa, celebrada amb Òmnium Cultural i l'Associació de Familiars d'Alumnes (AFA), amb motiu de la manifestació convocada per dissabte que ve, dia 17, en defensa de l'escola catalana.

L'acte se celebrarà sota el lema "L'escola catalana, democràtica i de cohesió, no té por", en "defensa de la immersió lingüística", ha destacat Corbera. A més, el regidor ha criticat que "es vulgui jugar amb les persones més indefenses, amb la igualtat d'oportunitats dels nens i nenes per uns quants vots".

"Farts de xantatges del Govern espanyol"

El portaveu i vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha assegurat que estan "farts dels xantatges del Govern espanyol, perquè el model d'escola catalana està avalada internacionalment i és una garantia de cohesió social". Mauri ha animat a "demostrar que l'escola catalana es defensa més enllà de les ideologies", i per això és necessària la unió d'"agents polítics i socials".

La presidenta d'AFA, Carme Roca, ha mostrat "la preocupació de les famílies, pares i mares" pel que fa al retard en la preinscripció escolar per al pròxim curs, ja que "no se sap com serà el formulari i això pot anar en contra de transparència de les queixes o incidències que les famílies vulguin fer".

"Posar una denúncia no és el camí"

A més, Roca ha posat en relleu que "posar una denúncia no és el camí" i que des de l'AFA volen que "els professors facin pedagogia, que parlin de què passa i que ho facin entendre als alumnes". "Perquè els nostres fills siguin lliures és necessari un entorn de llibertat, tolerància i respecte", ha afegit la presidenta de l'AFA.

Notícies relacionades

Pel que fa a la tardana adscripció de Som escola a la manifestació de dissabte, i després d'haver sigut convocada per sindicats com USTEC, Mauri ha aclarit que "a la manifestació es farà una confluència d'entitats perquè sigui transversal i unitària i que mostri que a l'escola catalana no hi ha cap fissura".

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA