VARIACIÓ ANUAL

Rubí, gran ciutat catalana on més es va apujar el preu de la vivenda de lloguer el 2017

Segons Fotocasa, dels 37 municipis estudiats el del Vallès Occidental va ser el municipi amb més increment, del 19,7%

La zona de l’Escardívol, a Rubí.

La zona de l’Escardívol, a Rubí.

1
Es llegeix en minuts
ACN

El preu de la vivenda de lloguer a Catalunya ha experimentat una pujada del 10,3% el 2017 i se situa en 12,39 euros el metre quadrat, segons les dades de l'Índex Immobiliari Fotocasa. 

Aquest valor se situa un 52,1% per sobre la mitjana de l'Estat, que al desembre és de 8,15 euros per metre quadrat al mes. D'aquesta manera, en el rànquing de comunitats més cares per llogar una vivenda a Espanya, Catalunya ocupa la primera posició, seguida de Madrid, amb un preu mitjà d'11,45 € / m2al mes, i País Basc amb 10, 70 € / m2al mes.

Catalunya va assolir el seu màxim històric en el preu de la vivenda de lloguer el maig de 2Des d'aleshores ha acumulat un descens d'un 0,4%.

Els preus pugen en els principals municipis catalans

El preu mitjà de la vivenda de lloguer augmenta al desembre en 28 dels 37 municipis catalans estudiats. Els increments de preu en aquests municipis es troben entre el 19,7% registrat a Rubí fins al 0,5% recollit a Reus. 

Notícies relacionades

Contràriament, la caiguda més pronunciada l'experimenta Tarragona capital (-10,7%), arribant a un valor mitjà de la vivenda de 6,69 € / m2. De mitjana, la vivenda més cara de Catalunya està a Barcelona capital, amb un preu de 15,58 € / m2.

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA