BALANÇ A L'EQUADOR DEL MANDAT

Víctor Puig (CDC): "Ens emportarem una altra decepció amb la nova illa de vianants"

"Aquests seran uns anys marcats sobretot per la baixa qualitat democràtica que ha demostrat el PSC i l'alcaldessa, amb el seu clientelisme"

"La meva obsessió és que s'inverteixi més en cultura i ensenyament"

rubi

rubi

5
Es llegeix en minuts
MANUEL ARENAS / RUBÍ

El grup municipal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) -sota el nom Convergència i Unió- va obtenir a les eleccions de 2015 un total de 2 regidors a Rubí. Un d'ells, Sergi Garcia, que anava a la llista com a independent, forma part de les files del govern municipal des de fa uns mesos. L'altre regidor escollit,  Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) Víctor Puig


Pregunta. ¿Quin és la seva valoració en termes generals dels 2 anys de mandat de l'actual Govern?

Resposta. L'actuació del Govern local ha sigut molt decebedor. Dos anys després de les eleccions, les principals carències de la ciutat no s'han començat a resoldre i algunes de les assignatures pendents o bé s'han enquistat o bé s'han degradat encara més. En la primera categoria hi compto la neteja urbana o el manteniment de parcs i jardins; en general la gestió de l'espai públic i la imatge de la ciutat és molt preocupant. Com a assignatures pendents penso en la modernització de l'administració local, en la regularització de la plantilla o en una transformació ambiciosa del centre de la ciutat. Ja avanço que ens emportarem una altra decepció amb la nova illa de vianants.

I en l'última categoria, la dels problemes que han anat a pitjor, destacaria la falta d'aparcament i la dificultat per moure's en cotxe per la ciutat, però sobretot la falta de vivenda de protecció oficial que porta a moltes persones a viure en pisos amb lloguers desorbitats tenint en compte els sous que es cobren al nostre país.

De totes maneres aquests seran uns anys marcats sobretot per la baixa qualitat democràtica que ha demostrat el PSC i l'alcaldessa amb el seu clientelisme i especialment per la compra del regidor trànsfuga. Ha estat una autèntica vergonya que ha ha fet que caiguessin algunes màscares i que ha degradat la institució de l'Ajuntament de Rubí.

Si hagués d'acabar amb una nota positiva parlaria de la compra del Casino, perquè representa un pas endavant; no obstant encara no sabem ni el projecte que es preveu ni el termini d'obres d'execució.

Víctor Puig

grup municipal CDC RUBÍ

Amb la zona peatonal s'ha començat la casa per la teulada, sense un estudi de mobilitat i sense pensar com quedarà el transport públic


P. Com a polítiques concretes, ¿quines mesures canviarien, afegirien o haurien portat a terme de manera diferent?

R. Plantejo els canvis que necessita Rubí en tres vessants. L'exemplaritat del Govern, la qualitat de l'espai públic i el dinamisme tan cultural com econòmic. Són tres grans pilars de l'acció del PDEcat a Rubí; però si em pregunta per mesures concretes m'agradaria destacar que hem negociat les beques esportives per a nens. Han implicat més de 200.000 mil euros anuals per ajudar aquelles famílies que van haver de retallar en activitats extraescolars dels seus fills. I té una clara vocació de garantir la igualtat d'oportunitats dels joves en l'època de creixement en què l'esport és tan important per a la salut física i mental.

Per una altra part soc crític amb el projecte Rubí Brilla. Crec que fa falta un projecte més ambiciós que lligui dos conceptes, la sostenibilitat i la protecció del medi ambient amb les noves tecnologies intel·ligents. En aquest sentit anem molts anys per darrere d'altres ciutats, com en tantes coses. A nivell cultural proposem doblar el pressupost en Cultura: Rubí és una ciutat infradotada a nivell pressupostari en Cultura, hem fet la comparativa amb altres ciutats i estem molt per sota; el PSC entén la cultura sota la idea del "pa i circ", macro-concerts caríssims amb diners públics dos dies l'any i s'ha acabat. 

També proposem rebaixes d'impostos. Som un ciutat molt cara si la comparem amb la resta de la comarca. O l'Ajuntament és capaç de millorar els serveis que ofereix (neteja, instal·lacions, seguretat, entre altres) o que baixi els impostos. El que no pot ser és que s'acumulin superàvits milionaris quan tens els impostos tan elevats. I finalment des del PDEcat haguéssim fet molt diferent l'ampliació de la zona de vianants. S'ha començat la casa per la teulada, sense un estudi de mobilitat, sense pensar bé com quedarà el transport públic, els accessos als aparcaments o com afecta tot plegat al comerç. No discutim el què, en aquest cas, però sí que discutim el com. Fa massa anys que en aquesta ciutat les coses es fan sense planificar i els resultats sovint són 'cutres'; ens hi hem de rebel·lar.


P. ¿Com valoren l'Estudi de Satisfacció Ciutadana (800 enquestes telefòniques com a mostra) en el qual el Govern ha basat el balanç d'aquests dos anys?

R. La manipulació és tan evident que per a mi no té cap valor l'enquesta. Segons la fitxa tècnica de l'enquesta va ser el propi Govern qui va passar un cens a l'empresa per fer l'enquesta. I s'hi veu una clara sobrerepresentació de persones grans en relació amb el seu pes demogràfic real a la ciutat. A més, a l'hora de fer el titular amb els resultats de l'enquesta sumen diverses respostes per arribar al percentatge de satisfacció que han volgut vendre. Francament, intentar de fer trampetes d'aquestes em sembla absurd i molt poc respectuós amb la gent, ja que és una intent de manipulació de l'opinió pública. Un exemple més de la baixa qualitat democràtica a la qual feia referència abans. El PSC a Rubí representa la vella política, en el pitjor sentit de la paraula. Jo lluito per tenir una ciutat de primera, no em conformo amb el que tenim i penso dir sempre les coses pel seu nom, encara que siguin políticament incorrectes.

Víctor Puig

grup municipal CDC Rubí

La meva obsessió és que s'hauria d'invertir molt més en cultura i també en ensenyament


P. ¿Quins són els aspectes de Rubí que millor valoren? ¿I aquells que poden necessitar una millora?

R. Cal valorar l'esforç de moltes persones que són membres d'entitats culturals i que omplen de contingut cultural i d'oci la ciutat. En una ciutat sense massa ofertes d'oci i de cultura que vinguin del sector públic o del sector privat, l'associacionisme omple el calendari d'activitats i juga un paper que té un altíssim valor. Generen consciència ciutadana, sentiment de pertinença i eviten que Rubí esdevingui una ciutat dormitori. La meva obsessió és que s'hauria d'invertir més en cultura i ensenyament.


P. Aparcament i activitats per a joves són els ítems pitjor valorats -suspenen- per la ciutadania segons l'Estudi. ¿Hi estan d'acord?

Notícies relacionades

R. Sí. Hi afegiria l'estat de la neteja i la falta d'oferta comercial i de varietat en la restauració. Però el tema dels preus dels lloguers és especialment preocupant per l'impacte que té en moltes famílies.

Més notícies de Rubí