L’èxit et converteix en Trump

L’èxit et converteix en Trump

per MATÍAS VALLÉS

3
Es llegeix en minuts
Matías Vallés
Matías Vallés

Periodista

ver +

La mentida contemporània més gran són els mesuradors d’audiències de la màfia digital. Facebook va haver de confessar que havia inflat els visionaments dels seus vídeos, i la suma de ramats que segueixen en teoria els neogurus obligaria que tots els éssers humans suportessin les seves històries durant 35 hores ininterrompudes al dia. Ni Tezanos. Alguna cosa fa olor de podrit en el regne de la informatemàtica, amb la notable excepció de TheGrefg, el multitudinari streamer, youtuber i desnonador d’àvies.

YouTube assigna a David Cánovas, el nom fictici de TheGrefg, fins a 18 milions de subscriptors. És a dir, una de cada dues persones que es creuen pel carrer venen d’escoltar aquest apòstol, i se’ls nota. Tots els nombres parells de la cua del supermercat acaben de digerir enunciats tan transcendentals com "l’esport m’ha ensenyat el veritable esperit de superació, a tots els nivells". Sí, crec. No és exagerat afirmar que cada vídeo d’aquest streamer desnonador abaixa 20 punts la cotització d’Espanya a l’informe PISA. Per evitar-ho, lletrejo G-r-e-f-g sempre que ho anoto, millor no preguntin si el titular de la denominació sap escriure-ho. (Arribarem a la desnonada, una mica de paciència).

El triomf aclaparador de TheGrefg entre un de cada dos espanyols serveix per demostrar que l’èxit converteix sempre els seus practicants en èmuls i fàmuls de Donald Trump. Perquè David Cánovas era un senyor de Múrcia sense Ninette, fins que van arribar els milions. Primo, buscar un paradís fiscal, perquè a aquests andorrans només els interessen els espanyols quan puguin traduir-los a bitllets. Secundo, dedicar-se a l’immobiliari mitjançant empresa interposada de nom Grefito, perquè queda establert que la creativitat no és el fort del youtuber i perquè també Trump col·loca una T enorme en totes les seves dejeccions. Tertio, desnonar una octogenària que ni tan sols és una boomer, amb la qual cosa podria ser culpada, almenys, de la destrucció del planeta. Quarto, imitar el llenguatge trumpista a X al ser sorprès en plena evacuació forçosa, amb "m’agrada maltractar senyores grans, de fet m’agrada menjar-me-les". Si The Donald es va autoproclamar "el Hemingway de Twitter", TheGrefg (o The Grech o The Greg) és el Sautier Casaseca de la xarxa associal. L’streamer immobiliari pot al·legar que diversifica sense sortir del negoci del maó. I és clar, si comences a comprar cases utilitzades, aviat apareixerà una àvia per desallotjar, perquè els seus objectius vitals estan complerts amb escreix. El xerraire l’acusa d’"ocupació abusiva", un terme que no s’hauria de dirigir només a la seva permanència al pis, sinó a la seva persistència al planeta amb un sobrecost existencial per als milionaris. TheGrefg es transforma així en The Grinch, la versió verda còlera de The Trump. Per fortuna, compta amb 18 milions de defensors, milió a dalt o a baix. Les audiències de l’expresident nord-americà i els seus imitadors andorrans no només mesuren el col·lectiu de persones que no coneixes, sinó els que no tens cap interès de conèixer.

Èxode de videopredicadors

Notícies relacionades

Fins i tot discutir sobre el fitxatge per #Díaz Ayuso de Fernando#Savater, coautor de l’Espanya contemporània, sembla més interessant que entretenir-se amb TheGrefg, subproducte de la mateixa entitat geogràfica. A canvi, els dos assumptes encaixen en la simplificació dels temps actuals. L’èxode dels videopredicadors a Andorra ha generat la bronca envejosa de costum. En realitat, Espanya no s’hauria de limitar a la fuga al Pirineu dels seus cervells més privilegiats. S’hauria d’obligar així mateix els seus seguidors a instal·lar-se al #Principat. Tret que no trobarien pis, i serien a més desnonats pels seus líders messiànics.

TheGrefg regna al seu Himàlaia de butxaca, on els jutges també són salomònics, i decreten alhora que l’àvia està injustament assetjada, però que ha de marxar. La bona senyora ha denunciat fins i tot que li van mostrar un cap de nina sense cos, en què el seu propietari és del tot innocent perquè els streamers no tenen imaginació per triomfar al Hollywood gore. TheGrefg té dret a preocupar-se, perquè només hi ha un però entre seguidors i perseguidors. Fins i tot caricaturitzar personatges així resulta contaminant, així que vagi des d’aquí l’enhorabona als que es mantenen fidels als canals habituals de comunicació, abans que siguin arrossegats per l’stream. I ni s’imaginen la satisfacció d’acabar aquest article, adquirint així la certesa de saber que mai més hauré de referir-me a TheGrefg. Pobre Andorra, que és el paradís si pots pagar-te’l.