Els concerts més desitjats del 2024 (a BCN)

L’Estadi Olímpic (Springsteen, Rammstein i Estopa), el Palau Sant Jordi (Depeche Mode, Olivia Rodrigo, Luis Miguel), els macrofestivals, les mostres ‘boutique’ i el circuit de clubs, teatres i auditoris perfilen, a l’espera de possibles incorporacions, una poderosa oferta per al nou any.

Els concerts més desitjats del 2024 (a BCN)

JORDI BIANCIOTTO

5
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO

L’agenda del 2024 ofereix, ara com ara, menys concerts a l’Estadi Olímpic que en l’(excepcional) any 2023, però l’activitat serà igualment trepidant, amb nombroses dates al Palau Sant Jordi (i altres que s’aniran confirmant en els pròxims mesos), així com la contrastada oferta dels grans festivals i l’espès mosaic de les mostres de cicle: del Guitar BCN, el Festival Mil·lenni i les marques estacionals del Cruïlla a les programacions boutique, estrenades l’any passat, de Les Nits de Barcelona (als jardins de Pedralbes) i l’Alma Festival (Poble Espanyol). Titans del rock, vedets del pop, la molt activa escena autòctona i una presència a l’alça d’artistes de l’esfera llatina. Repassem les cites més significatives que ens esperen en els pròxims 12 mesos.

Els colossos.

El gran senyor de l’Estadi Olímpic no serà cap altre que Bruce Springsteen, que després del seu doblet del 2023 torna per oferir dos concerts més, el 20 i 22 de juny, de nou amb l’herculi suport de l’E Street Band. Uns dies abans, el dia 11, s’estrenarà a l’Estadi l’intimidador metal electrònic de Rammstein, en la seva ascendent línia de convocatòria després d’haver omplert fa cinc anys l’RCDE Stadium de Cornellà.

Al Palau Sant Jordi, Depeche Mode portarà el xou del seu últim àlbum, Memento mori (16 de març), després de presentar-lo en l’últim Primavera Sound en un format una mica retallat de repertori. Altres xous de gran format al Sant Jordi seran els de The world of Hans Zimmer (24 d’abril), el trio The Jonas Brothers (25 de maig) i el doblet de recitals d’Andrea Bocelli, que després d’esgotar les entrades per a l’1 de maig ha afegit una altra actuació per al 30 d’abril.

ÍDOLS POP AMB ACCENT FEMENÍ.

S’acosta una certa profusió d’estrelles pop femenines, començant per Laura Pausini i la seva gira de 30è aniversari de carrera al Palau Sant Jordi (29 de gener), a la qual se suma, en aquest mateix local, el debut barceloní de la californiana Olivia Rodrigo (18 de juny), en l’onada favorable del seu segon àlbum, Guts. Lana Del Rey tria el Primavera Sound per desplegar el seu elogiat Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd., un context macrofestivaler en què brillen molts altres noms, com PJ Harvey, Pulp, The National, Vampire Weekend i SZA (del 29 de maig al 2 de juny).

També aposta per un festival, el Cruïlla, una figura amb trajectòria com és la canadenca Avril Lavigne, molt poc vista a Barcelona (la seva única visita es remunta al 2005), dins d’un cartell en què figuren altres reclams internacionals, com The Smashing Pumpkins (del 10 al 13 de juliol). I la britànica Jessie Ware, que farà sonar el seu cançoner refinat amb ecos soul al Sónar (13-15 de juny).

AGENDA POP-ROCK.

El Sant Jordi Club serà seu d’una nombrosa activitat rockera que va del punk-pop de Simple Plan (22 de gener) al posthardcore d’Idles (2 de març) i d’allà als accents indie de Mother Mother (17 de maig). També la rapera i cantant argentina Nicki Nicole (22 març) i altres creadors de l’esfera pop com són Jason Derulo (2 d’abril), Tate McRae (20 de maig) i Jacob Collier (4 de novembre). El heavy metal atacarà amb Judas Priest, Saxon i Uriah Heep (12 de juny) i Within Temptation (23 de novembre). En matèria metalera, torna el Rock Fest, a Can Zam, ara com ara amb reclams com Deep Purple, Europe i Parkway Drive (del 5 al 7 de juliol).

Abundant activitat internacional a Razzmatazz, amb Slowdive (5 de febrer), Crystal Fighters (16), Swans (22), Mr. Big (30 de març) i Die Antwoord (18 i 19 d’abril). A l’Apolo, Nouvelle Vague (13 d’abril), al Paral·lel 62, Max Gazzè (13 de març), i a Luz de Gas, David Broza (29 de febrer). I els festivals boutique barcelonins esbossen les seves atraccions per a principis d’estiu: l’Alma Festival, al Poble Espanyol, compta amb Sheryl Crow, Queens of the Stone Age, Cat Power, Marisa Monte i Take That, i Les Nits de Barcelona, a Pedralbes, ofereix Patti Smith, Simple Minds, Mika, Diana Krall i Passenger.

ASTRES LLATINS.

Van a més els concerts d’astres llatinoamericans, clàssics o de nova planta, incloent-hi una representació mexicana superior a l’habitual: hi haurà Mannà (9 de juny), l’emergent exponent del gènere regional Christian Nodal (12 de juliol) i el divo Luis Miguel (17 i 18 de juliol), tots ells al Palau Sant Jordi. I Los Tigres del Norte a l’Auditori del Fòrum (7 d’abril).

També al Sant Jordi, el de Nova York amb arrels porto-riquenyes Marc Anthony amb el seu Historia tour (13 de juny), així com el colombià Camilo (3 de juliol). I l’estrella urbana J. Balvin, que acudirà al Palau Olímpic de Badalona (28 de maig).

L’ESCENA ESPANYOLA.

Notícies relacionades

Estopa es convertirà el 10 de juliol en el primer artista tant català com espanyol en actuar en solitari a l’Estadi Olímpic. Concert de 25è aniversari i presentació del seu nou àlbum, Estopía. El Sant Jordi acollirà la tornada de Manolo García, per duplicat (18 de maig i 30 de novembre), i Joan Dausà, en el 10è aniversari de Jo mai mai (20 de gener), Bad Gyal (9 de febrer) i Nil Moliner (20 d’abril). Robe Iniesta tornarà al Fòrum (5 d’octubre), i el Sant Jordi Club acollirà Morad (19, 20 i 21 de gener), Sen Senra (3 de febrer), Viva Suecia (9), Los Chichos (9 de març), La Casa Azul (9 de novembre) i The Tyets (15 i 16).

El Guitar BCN obrirà el 26 de gener amb Sole Giménez al Palau, un escenari que també acollirà Coque Malla (22 de març) i Elefantes (19 d’abril), mentre que el Liceu rebrà Malú (25 anys d’Aprendiz, 13 i 19 de febrer). Al Cruïlla Hivern, Sidonie (27 de gener) a Razzmatazz i Antònia Font al Palau (7 i 8 de febrer). I al Festival Mil·lenni, Israel Fernández (18 de gener) i Loquillo (17 de maig) al Liceu. L’escena espanyola dominarà el Share Festival, al Fòrum (7-9 de juny), amb reclams com Aitana, Juan Magán, Lola Índigo, Chanel i Julieta.