On Catalunya

Previsió meteorològica

¿En quines platges de Catalunya plou aquest cap de setmana?

L’Aemet posa data al final de l’onada de calor: ¿Quan arriba el front fred a Espanya?

¿En quines platges de Catalunya plou aquest cap de setmana?

Alejandro García

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer cap de setmana de juliol coincideix amb el final de la primera onada de calor de l’estiu a Espanya. L’entrada a la Península d’un front atlàntic es tradueix en una inestabilitat climàtica amb tempestes acompanyades de xàfecs que, malgrat afectar principalment la zona del Pirineu, també poden deixar precipitacions a la costa, com va passar dijous i divendres.

Després de dos dies amb «xàfecs i tempestes importants» a Catalunya, la predicció del Meteocat avança que en algunes de les platges catalanes podria ploure en el que per a molts significarà la benvinguda a les vacances.

Dissabte 1 de juliol

El cap de setmana començarà una mica mogut amb «xàfecs aïllats al sud de la Costa Brava i al nord del litoral central». En el cas de les platges de Barcelona, les precipitacions cessaran al matí, deixaran un cel ennuvolat i una temperatura d’entre 21 i 22 graus. Ja a la tarda, el cel de la capital catalana quedarà serè i començarà a sortir el sol, de manera que les temperatures pujaran fins als 25 graus. En platges com la de Mataró, la predicció apunta a cel serè a partir de les 3 de la tarda.

A la Costa Daurada i en zones de més al sud, en canvi, la presència de núvols alts no tindria per què suposar amenaça de pluja en cap moment de dissabte, de manera que es podrà disfrutar de les platges sense inconvenients. Això sí, les temperatures gairebé no variaran respecte a altres punts de la costa catalana, així que les màximes seguiran sent de 25 graus.

Diumenge 2 de juliol

«S’esperen alguns xàfecs intermitents en la meitat aquest del país a partir de mig matí. Fins a primera hora del matí és possible que caiguin xàfecs al sud de la Costa Brava i al nord del litoral central. Seran d’intensitat entre feble i moderada i localment aniran acompanyats de tempesta. S’acumularan quantitats de precipitació entre escasses i poc abundants», avisa el Meteocat.

La predicció apunta a un cel més ennuvolat que el dia anterior a la costa del Barceloní i del Maresme, amb possibles episodis de plovisqueig en platges com la Barceloneta i Sant Sebastià cap a les 9 del matí. Les temperatures oscil·laran en rangs curts, de 21 a 23 graus, i el cel es mantindrà tapat durant tota la jornada.

Notícies relacionades

A diferència dels casos anteriors, el cel a les platges del sud de Catalunya, a les comarques del delta de l’Ebre, estarà més serè que el dia anterior. Sense núvols alts, els banyistes tindran un cel serè des de primera hora fins a la nit.

Per a més informació, consulta la predicció per a platges i esports nàutics de Meteocat.

Temes:

Temps Platges