On Catalunya

Mascotes

Torna la platja per a gossos a Badalona

Torna la platja per a gossos a Badalona

AJUNTAMENT DE BADALONA

2
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

L’Ajuntament de Badalona ha enllestit aquest divendres els treballs per adequar la platja dels Patins de Vela, al costat de la piscina municipal Mireia Belmonte, i convertir-la, per segon any consecutiu, en una platja apta per a l’accés de gossos amb una superfície de 900 metres quadrats.

L’horari serà de 10 h a 19 h, cada dia de la setmana. Hi podran accedir totes les persones, i els gossos que estiguin identificats mitjançant un xip. El consistori recomana que no se superi un aforament de 60 persones i 40 animals, com l’any passat.

La platja està delimitada i separada físicament de la resta de la sorra per unes tanques, i a l’aigua, marcada amb unes boies. Per assegurar que la zona es manté en un estat òptim, diàriament es farà una neteja amb cribratge manual.

Quant a l’aptitud per al bany, aquesta instal·lació es regeix per les mateixes normes que la resta de la platja i, per tant, és imprescindible seguir les recomanacions del servei de salvament i socorrisme i la senyalització de la platja amb la bandera corresponent.

La regidora de l’àrea de Medi Ambient i Benestar Animal, Sonia Egea, ha lamentat que l’anterior govern «no havia previst la instal·lació de l’espai per a gossos» i assegura que s’ha hagut d’«improvisar la posada en marxa de la platja amb la brigada de medi ambient». «Treballarem perquè l’any vinent puguem disfrutar d’un espai per a gossos en unes condicions òptimes», ha assegurat la regidora.

Serà el segon any consecutiu que Badalona disposarà de l’espai per a aquestes mascotes. El 2022, la platja per a gossos va estar disponible des del 3 d’agost i va ser impulsada per la regidoria de Benestar Animal, comandada llavors per Rosa Trenado, de Badalona en Comú Podem.

El canvi de govern municipal va fer perillar la continuïtat de la platja per a gossos a Badalona. Segons va informar l’exregidora Trenado a la televisió local, la platja s’havia de posar en marxa durant la segona quinzena de juny, els contractes estaven acabats la primera setmana de juny, però faltava «la firma d’intervenció, que ara mateix no els pot firmar perquè el govern actual està en funcions.»

Així, a l’espera que fos oficial, alguns banyistes, amos de gossos, ja han començat a anar des de fa dies a la platja de l’Estació amb les seves mascotes, com va recollir el digital ‘Tot Badalona’.

Notícies relacionades

Des de col·lectius com Badalona Canina s’exigia al consistori tornar a posar en marxa la platja per a gossos, així com també demanen poder passejar per tota la platja amb les seves mascotes durant la temporada de bany, entre les vuit de la tarda i les vuit del matí.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona.