On Catalunya

Al passeig Marítim

El restaurant club Carpe Diem reobre renovat després de la sanció de Colau

Barcelona tanca 45 dies el restaurant club Carpe Diem per infraccions

El restaurant club Carpe Diem reobre renovat després de la sanció de Colau

Ricard Cugat

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Un dels restaurants club més coneguts de Barcelona, i premiat internacionalment, Carpe Diem, aixeca de nou la persiana aquest dijous després d’haver-se mantingut tancat 45 dies per una sanció de l’ajuntament. Els seus responsables han aprofitat l’aturada per portar a terme millores de cara a la temporada alta que ara comença.

El Carpe Diem, que s’ubica al passeig Marítim, al costat d’altres locals com l’Opium Mar i el Shoko, però és el més petit, conforma una línia de gastronomia i oci nocturn molt visitada per barcelonins i viatgers. Precisament, va ser durant una famosa festa que el club celebrava anualment per al públic local (Flower Power) quan va ser sancionada, essencialment per excés d’aforament, estant la regidora Gala Pin al capdavant del districte de Ciutat Vella.

L’expedient va acabar portant a un tancament de 45 dies a partir del 6 de març per les infraccions detectades pel consistori. Altres locals de l’entorn també han patit tancaments similars en els últims anys o tenen processos en marxa. Per l’actual regidor del territori, Jordi Rabassa, forma part d’una ofensiva municipal per millorar la seguretat de les sales.

La mesura en aquest local ha afectat més un centenar de treballadors, però l’empresa ha aprofitat per actualitzar les instal·lacions. S’ha renovat la porta d’entrada d’estil àrab, feta a mà per artesans, s’ha canviat el terra, part de la il·luminació, s’han millorat els lavabos i l’interiorisme, per a la seva tornada a l’activitat des d’aquest migdia amb el servei de dinars. També recupera la gestió de les gandules de platja davant el local. Per impulsar la reobertura, s’ha programat una oferta destacada de discjòqueis durant aquests dies.

Pendents del futur

Des que es va iniciar el mandat d’Ada Colau, els Comuns han obert diversos fronts en l’oci nocturn i les terrasses. En concret, esperen erradicar tota l’oferta del Front Marítim, com ja va passar amb el Port Olímpic, tot i que l’oferta sigui molt diferent aquí, on la titularitat és de l’Estat. Quatre dels operadors van pactar el 2020 amb el Ministeri d’Hisenda la seva continuïtat per cinc anys més, tot i que altres establiments van ser subhastats. L’ajuntament de Colau ha sigut molt crític amb aquesta decisió ministerial.

El consistori i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) van acordar l’any passat un protocol de col·laboració per ampliar les seves instal·lacions científiques en aquesta zona mitjançant la incorporació d’alguna de les discoteques, sense terminis ni pressupostos. Els locals queden al nivell del mar, sota el passeig, i concebuts com a espais d’oci, no tenen més entrada de llum natural que les terrasses.

Notícies relacionades

Mentrestant, les patronals del sector reclamen la seva supervivència, en el marc d’una ciutat amb cada vegada menys opcions d’oci per als joves, i davant la potencial pèrdua de gairebé un miler de llocs de treball a la zona si desapareix aquesta activitat del litoral. A l’altre costat de la moneda, entitats veïnals de la Vila Olímpica i la Barceloneta han demanat la reducció de l’oferta, així com un control dels seus efectes a la via pública, on la presència policial ha sigut gairebé nul·la durant anys.

Manteniment del passeig

En paral·lel, les empreses d’aquest eix s’han queixat reiteradament de l’abandonament que viu el passeig Marítim, en el seu tram arran de platja, on són els mateixos operadors els que han hagut de reparar les passarel·les en nombroses ocasions davant les moltes caigudes de vianants que es produïen.