Front Marítim

Barcelona tanca 45 dies la discoteca Carpe Diem després d’una campanya d’inspecció

El regidor de Ciutat Vella critica que l’Estat estigui «prorrogant els contractes de lloguer» als locals un cop decidit el seu futur

zentauroepp48037225 barcelona 06 05 2019 el ayuntamiento anuncia el cierre de la190506211954

zentauroepp48037225 barcelona 06 05 2019 el ayuntamiento anuncia el cierre de la190506211954 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

L’Ajuntament de Barcelona ha tancat 45 dies la discoteca Carpe Diem, situada al Front Maritim, com a resultat de la campanya d’inspeccions municipals per garantir la seguretat dels locals d’aquesta zona portades a terme els últims cinc anys, ha confirmat el consistori.

Segons publica avui La Vanguardia, els diferents recursos presentats per l’establiment han anat ajornant la mesura de tancament, ordenat en el marc de la campanya d’inspeccions d’aquest tipus de locals del Front Marítim. Les mateixes actuacions ja van obligar la discoteca Pachá a tancar durant 15 dies i van ordenar el tancament durant 90 dies de la Shoko, que en aquests moments encara està pendent de resolució judicial.

Notícies relacionades

En declaracions a La Vanguardia, el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha destacat que estan fent «inspeccions als locals d’oci de Ciutat Vella des de fa més de cinc anys com no s’havien fet abans en aquesta ciutat» i que «d’aquesta manera proporcionem seguretat a les persones que hi acudeixen». Rabassa també ha insistit en la voluntat de reduir els usos d’oci a la zona i transformar el passeig Marítim de Barcelona, i ha recordat el compromís al respecte de l’Estat, el titular d’aquests espais de la zona, per la qual cosa ha criticat que estigui «prorrogant els contractes de lloguer amb les discoteques».

El consistori i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) van subscriure l’estiu del 2022 un protocol de col·laboració amb l’objectiu d’ampliar els usos científics d’aquesta zona de la ciutat sense establir ni terminis ni pressupostos.