On Catalunya

Meteorologia

Vídeo | La tardor (ara sí) ja és aquí

El descens de temperatures dels últims dies ha deixat una estampa totalment tardoral a les platges de Barcelona

Les màximes d’aquest dissabte a l’Observatori Fabra (14º) i Raval (17º) van ser les mínimes de fa set dies

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

De la samarreta curta guanyant per majoria aclaparadora i el banyador i biquini per prendre el bany entre els encara valents que quedaven el cap de setmana passat, a l’abric i grupet sobre la sorra d’aquest dissabte, només han transcorregut set dies però un gairebé complet canvi d'estació a efectes meteorològics.

I és que si durant aquest mes de novembre s’ha començat a notar un suau descens de les temperatures màximes, després d’un interminable ‘estiuet tardoral’ viscut aquest octubre, no passava el mateix, almenys amb la mateixa intensitat, pel que fa a les mínimes.

Però aquesta setmana, el pas de diversos fronts (que continuaran afectant-nos els pròxims dies) han accelerat aquest traspàs del ‘tardostiu’ a ja una tardor clàssica, la de jersei i jaqueta enfundades i la bufanda a mà «per si de cas», la del que ja indica que el canvi d’armari és una decisió irremeiable.

I és que Barcelona s’ha despertat amb una sensació de fred inusual respecte a aquestes últimes setmanes, potenciada a més per l’influx de vents moderats de component nord-est.

Perquè ens fem una idea de la diferència entre aquest dissabte i el de fa tan sols set dies només cal mirar els registres de dues de les estacions on el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) pren les seves dades: a l’Observatori Fabra la mínima s’ha quedat en els 6,7º –i la sensació tèrmica baixava un parell de graus més per la incidència del vent– i al Raval amb prou feines ha pogut rascar els 10º.

Notícies relacionades

A més, en les hores centrals de la jornada, el termòmetre no ha arribat a disparar-se i ha donat com a resultat una comparativa ben cridanera: les màximes a les dues estacions –14º a l’Observatori Fabra i 19º al Raval– van ser les mínimes del dissabte anterior.

En definitiva, benvinguda tardor, esperem que ja de manera definitiva.