On Catalunya

Dispositiu d’estiu

Les platges de Barcelona estaran obertes per a la revetlla de Sant Joan

«Recuperarem la revetlla», assegura Batlle, que avança que no només serà a la ciutat, sinó a tota l’àrea metropolitana

2
Es llegeix en minuts

Els barcelonins podran tornar a celebrar la revetlla de Sant Joan a la platja. Així ho ha anunciat aquest dilluns el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, en una roda de premsa en què ha presentat el dispositiu de seguretat a les platges de la ciutat per a aquesta estiu. Batlle preveu que per a aquesta revetlla hi pugui haver una «megaconcentració» com abans de la pandèmia.

«Recuperarem la revetlla», ha assegurat Batlle abans d’explicar que l’àrea d’Ecologia Urbana del consistori està treballant en un protocol de seguretat per garantir que aquest any es pugui celebrar un Sant Joan similar al del juny del 2019. I això «no només serà a les platges de Barcelona ciutat, sinó a totes les de l’àrea metropolitana», ha avançat el regidor. Ha admès, no obstant, que aquest punt encara «no està acabat de ser concretat».

Durant la nit es desplegarà el dispositiu policial especial habitual en aquesta data «per evitar situacions que puguin afectar greument la convivència i la seguretat», en què participaran la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i la Policia Portuària. «És un dispositiu ja molt experimentat i la idea és que aquest any funcioni igual que ho ha fet altres anys», ha dit Batlle. Així mateix, ha apuntat que a partir de les 06.00 hores del 24 de juny, el personal de neteja s’encarregarà de deixar les platges preparades perquè entorn de les 9.30 hores puguin obrir-se per al gaudi del conjunt de la ciutadania. 

Dispositiu de vigilància

Pel que fa al dispositiu de seguretat de la temporada d’estiu, Batlle ha assenyalat que serà similar al d’altres anys. Aquest cap de setmana passat ja s’ha posat en marxa el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana i, com a novetat, des del 29 de maig està prohibit fumar a quatre platges de Barcelona, una prova pilot.

El Grup de Platges de la Urbana, que funcionarà fins al setembre, està format per 90 agents que patrullaran per les 10 platges del litoral de la ciutat amb l’objectiu de reforçar el control d’aforaments, garantir el compliment de les mesures de seguretat d’acord a la situació actual i atendre incidències que es puguin produir.

Notícies relacionades

Des de principis de maig, el consistori manté activat el control d’aforament a les platges com a mesura preventiva davant la pandèmia. Treballadors municipals informen els usuaris als accessos a les platges i també a la mateixa sorra. Així mateix, s’ha habilitat una web amb informació sobre l’estat de les 10 platges i on es pot consultar el nivell d’ocupació de cada una.

En cas de ser víctima d’un robatori o un furt, cal presentar denúncia a l’oficina conjunta de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, situada a la platja de la Barceloneta (passeig de Joan de Borbó, 32).