On Catalunya
Agafa pa i suca
Cafè amb oli, sisplau, per Òscar Broc
És l’última aposta de Starbucks en el mercat italià: la línia de begudes Oleato. Estem tan àvids d’experiències que fins i tot una cosa tan trivial com xarrupar un tallat ha de ser un altre rotllo

Starbucks ens vol oliosos. Llardosos. Ens vol veure enfonsant el nas en el seu nou invent: la línia de begudes Oleato. La idea és senzilla: ¿per què no posem una cullerada d’oli d’oliva als nostres cafès? Dit i fet. La iniciativa se cenyeix, de moment, al mercat italià, però la taca promet expandir-se a altres països. Tic-tac, tic-tac.
Desconec si això d’injectar-li oli al cafè és nou, però encara que sigui la primera vegada que sento parlar-ne, no m’estranya el més mínim. El papanatisme gastronòmic està arribant a un punt de no retorn, res nou. Beure’s un cafè no és emocionant. Estem tan àvids d’experiències que fins i tot una cosa tan trivial com xarrupar un tallat ha de ser un altre rotllo. Per això hi posem de tot: ou, Marshmallows, oli, qualsevol porcada ens serveix, perquè no va ser culpa teva ni tampoc meva, va ser culpa de la monotonia.
What else?
Notícies relacionadesEl ‘timing’ no sembla el més adequat. Resulta curiós que Starbucks provi l’ocurrència de l’oli d’oliva precisament ara que el litre d’OOVE està a preu de cocaïna rosa. Només faltava un extra d’or líquid en uns cafès que ja són obscenament cars per si mateixos. No obstant, estic desitjant que aquesta moda arribi a Barcelona i se sentin els laments dels ofesos. ¡Oli d’oliva al cafè! ¡Quina cosa!
Vaticino onades d’internautes enfurismats i gastrònoms desitjosos de penjar-se medalles. Twitter España cremarà per culpa del cafè amb oli, però tinc molt clar que els més rondinaires seran els mateixos que suquen el croissant al cafè amb llet i deixen una barreja impossible d’oli, mantega i altres fluids flotant a la superfície de la seva beguda. I se’l beuen. I tant que se’l beuen.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Transport públic Així queden els preus dels títols de transport públic a Barcelona fins que acabi el 2025
- Lliga F Escac i mat de les futbolistes al Llevant Badalona: «És el circ més gran que he viscut com a professional»
- CAS SANTOS CERDÁN-ÁBALOS Koldo García després de conèixer l’informe de l’UCO sobre Santos Cerdán: «Acaba de començar»
- La xacra de la corrupció El soterrament de les vies a Sant Feliu de Llobregat, la presumpta manipulació de Koldo, Ábalos i Cerdán a Catalunya
- Tempesta judicial i política Cerdán no entrega l’acta de diputat i augmenta el nerviosisme del PSOE
- Dyego, jugador del Barça de futbol sala: "S’ha de treure la part romàntica de l’esport quan ets a la pista"
- Adéu als insectes: aquesta és la planta que has de posar a casa teva
- Un informe recent Koldo, Ábalos i Cerdán: així reconstrueix l’UCO 12 anys d’una relació que va derivar en presumpta trama de corrupció
- L’agricultura del futur El delta de l’Ebre assaja cultius alternatius a l’arròs a causa de l’augment de la salinitat del terreny davant el mar
- ESTATS UNITS El calvari de Manuel, deportat per Trump: «Vaig demanar que m’afluixessin els grillons». Els va tibar més i va dir: «a manar, al teu país»