On Catalunya
ELEGIDES PER VOTACIÓ POPULAR
¿Saps quines són les set meravelles gastronòmiques d'Espanya?
Barcelona ( Barcelones ) 13.11.2014. Icult. Report de ruta gastronomia por La Boqueria. Arxiu DG. 141113 ex 0128 en la foto: Marcos jamones. Sere Lopez cortando jamon en su establecimiento de la Boqueria FOTO: PUIG, JOAN /
Escollir només set meravelles gastronòmiques d'Espanya és gairebé una missió impossible, però més de 60.000 persones van acceptar aquest deliciós repte i van votar en una enquesta a internet pel seu plat preferit. Les 'papas arrugás' canàries, el pernil ibèric, el pop a la gallega, la paella valenciana, la truita de patates, la 'quesada pasiega' càntabra i els 'paparajotes' murcians són els set menjars escollits.
Pel camí van caure el gaspatxo andalús, el cocido madrileny, la fabada asturiana, les migas, el pisto i la crema catalana, entre altres 20 finalistes.
UN PATRIMONI DELICIÓS
Notícies relacionadesLa iniciativa va néixer per promoure la candidatura de la gastronomia espanyola a patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco, com ja han aconseguit la japonesa, la mexicana i la francesa, a més de la dieta mediterrània.
La pàgina oficial de les 7 Maravelles Gastronòmiques d'Espanya ha rebut més de 400.000 visites, el 18 % des de l'estranger, motiu pel qual els organitzadors donen per complert l'objectiu de defensar i difondre "una gastronomia fonamentada en el vigor de les cuines regionals".
¿Què són els 'paparajotes'?
Els 'paparajotes' s'han colat en l'últim lloc de les set meravelles gastronòmiques i són els grans desconeguts del rànquing. Es tracta d'unes postres típiques de l'horta murciana, elaborats a base de fulles de llimoner, farina i ou. Després de fregir-los, es reuixen amb sucre en pols i canyella. Una delícia per al paladar.
- PRIMER ANIVERSARI Mantenir Consell de Cent costa deu vegades més que Diputació
- lliga f Alexia i Mariona es reivindiquen en una aclaparadora golejada (8-0)
- Tributs Els catalans ja poden consultar el que pagaran pel CO2 dels cotxes
- Política i moda ¿Per què no s’atreveixen amb l’espardenya?
- TROBALLES PER AL PALADAR Els refugis gastronòmics de la Barcelona més turística