On Catalunya

ELEGIDES PER VOTACIÓ POPULAR

¿Saps quines són les set meravelles gastronòmiques d'Espanya?

Barcelona ( Barcelones )   13.11.2014.  Icult.  Report de ruta gastronomia por La Boqueria.          Arxiu   DG.  141113  ex   0128   en la foto:   Marcos jamones.  Sere Lopez cortando jamon en su establecimiento de la Boqueria          FOTO:  PUIG, JOAN

Barcelona ( Barcelones ) 13.11.2014. Icult. Report de ruta gastronomia por La Boqueria. Arxiu DG. 141113 ex 0128 en la foto: Marcos jamones. Sere Lopez cortando jamon en su establecimiento de la Boqueria FOTO: PUIG, JOAN / Joan S. Puig Pasqual

1
Es llegeix en minuts

Escollir només set meravelles gastronòmiques d'Espanya és gairebé una missió impossible, però més de 60.000 persones van acceptar aquest deliciós repte i van votar en una enquesta a internet pel seu plat preferit. Les 'papas arrugás' canàries, el pernil ibèric, el pop a la gallega, la paella valenciana, la truita de patates, la 'quesada pasiega' càntabra i els 'paparajotes' murcians són els set menjars escollits. 

Pel camí van caure el gaspatxo andalús, el cocido madrileny, la fabada asturiana, les migas, el pisto i la crema catalana, entre altres 20 finalistes.  

UN PATRIMONI DELICIÓS 

Notícies relacionades

La iniciativa va néixer per promoure la candidatura de la gastronomia espanyola a patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco, com ja han aconseguit la japonesa, la mexicana i la francesa, a més de la dieta mediterrània. 

La pàgina oficial de les 7 Maravelles Gastronòmiques d'Espanya ha rebut més de 400.000 visites, el 18 % des de l'estranger, motiu pel qual els organitzadors donen per complert l'objectiu de defensar i difondre "una gastronomia fonamentada en el vigor de les cuines regionals".  

¿Què són els 'paparajotes'?

Els 'paparajotes' s'han colat en l'últim lloc de les set meravelles gastronòmiques i són els grans desconeguts del rànquing. Es tracta d'unes postres típiques de l'horta murciana, elaborats a base de fulles de llimoner, farina i ou. Després de fregir-los, es reuixen amb sucre en pols i canyella. Una delícia per al paladar.  

Temes:

Gastronomia