On Catalunya

LA RECEPTA

Torrada d'escalivada

Torrada descalivada_MEDIA_1

Torrada descalivada_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA BARAJAS

Neus Forés treballa a la parada de Fruites Neus, al mercat del Clot (Plaça del Mercat, 26). Suggereix preparar una escalivada, plat típic de la cuina catalana que se s'elabora amb verdures rostides. Es pot menjar acompanyada de diferents plats o, per exemple, en una torrada. Les verdures típiques que s'utilitzen són l'albergínia, el pebrot vermell i la ceba, encara que també s'hi pot incloure tomàquet i pebrot verd.

INGREDIENTS

Pa

Pebrot vermell

Albergínia

Ceba dolça

Ou

Oli i sal

PREPARACIÓ

Notícies relacionades

Bulliu un ou i reserveu-lo. Renteu totes les verdures i peleu les cebes. Col·loqueu els ingredients en una safata i afegiu-hi un bon raig d'oli i sal al gust. Escalfeu el forn a 180 graus i fornegeu les verdures durant 30 minuts, fins que perdin volum. Quan estiguin ben fetes, deixeu-les refredar i reserveu-les. Treieu el cor i les llavors dels pebrots (i la pell abans) i talleu tots els ingredients a làmines. Torreu una rodanxa de pa de pagès.

PRESENTACIÓ

Poseu una mica d'oli a la torrada i col·loqueu a sobre el pebrot, l'albergínia i la ceba. Una bona opció és afegir-hi un parell d'anxoves o una rodanxa de formatge de cabra. I per al toc final, ratlleu l'ou dur pel damunt.