On Catalunya

PRÒXIMA INAUGURACIÓ A BARCELONA

Albert Adrià desvela per fi el seu Enigma

El seu restaurant més ambiciós obrirà al maig

fimedio32420583 television  gourmets  imatge actualitzada enigma  160115195741

fimedio32420583 television gourmets imatge actualitzada enigma 160115195741

1
Es llegeix en minuts
F . I. / BARCELONA

Resulta difícil d'imaginar davant d'aquella façana grisa i aquells 13 finestrals tapiats a la cantonada dels carrers de Sepúlveda i d'Entença que d'aquí ben poques setmanes, al mes de maig, estarà obert el que promet ser un dels restaurants més estimulants dels que s'hagin pogut obrir a Barcelona aquests últims anys. Enigma, s'anomenarà. Però ja no és un enigma el que oferirà el seu xef, Albert Adrià. «Un monstre, no he fet mai res d'igual», explica el cuiner, que confessa tenir certs nervis per l'aposta tan ambiciosa que portarà a terme.

«El Bulli com a restaurant és història. Hem après a tenir identitat pròpia», explica Adrià sobre la seva trajectòria posterior (Tickets, Bodega 1900, Pakta, Hoja Santa, Niño Viejo) i les intencions per a Enigma, amb cabuda per a 24 comensals que hauran franquejat l'entrada inserint un codi a la porta. Abans de seure a la taula recorreran un circuit de 45 metres que els portarà a zones on «passaran coses».

L'espai que ha ideat l'estudi d'arquitectura RCR (va fer el biestrellat Les Cols) serà, senzillament, espectacular segons les simulacions per ordinador que estan treballant: efectes aquàtics a terra gràcies a una aquarel·la de 500 metres quadrats, finestres amb 520 pales de vidre, sostres de malla metàl·lica il·luminada amb 10.000 leds…

Notícies relacionades

A l'acabar el sopar, els comensals passaran al taller, disfrutant d'uns còctels a la barra de l'antic 41º. Tot i que Enigma no serà la segona part del 41º, sinó una altra cosa. «Sabem el que no volem fer. I no farem un altre 41º. Res que recordi al passat. Únicament s'hi mantindrà la idea del diàleg sòlid-líquid. En dos anys veurem tot el potencial d'Enigma», promet Adrià.

El menú costarà 200 euros sense begudes. El preu no sembla un problema perquè ja voregen el mig miler de sol·licituds a través de la web www.enigma concept.es.

Temes:

Albert Adrià