On Catalunya

SANT SEBASTIÀ GASTRONOMIKA

Aromes de Hong Kong i Singapur per a Donostia

El congrés donostiarra convida xefs de les dues ciutats

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El congrés Sant Sebastià Gastronomika ja compta els dies que falten perquè comenci una nova edició. Quatre jornades, entre el 4 i el 7 d'octubre, en què destacaran les cuines de Singapur i Hong Kong, destins convidats a la trobada que tindrà lloc al Kursaal. Una dotzena de xefs de les dues ciutats (destaquen André Chiang -André-, Ryan Clift -The Tippling Club- i LG Han -Labyrinth-) compartiran el seu estimulant treball, en què hi ha molta cuina orgànica, d'influències nòrdiques, graella, fusió, cromàtica, espècies i street food.

Hi haurà altres aportacions internacionals: parlaran de les seves respectives cuines el rus Vladimir Mukhin, de White Rabbit (Moscou), i el portuguès José Avillez, de Belcanto (Lisboa). Els seus restaurants figuren entre els 50 millors del món. Però com sempre, la quota de xefs espanyols serà un altre gran atractiu: hi haurà, entre altres, Juan Mari Arzak, Andoni Luis Aduriz, Martín Berasategui, Pedro Subijana, Eneko Atxa, Joan Roca, Carme Ruscalleda, Paco Pérez, Albert Adrià, Dani García, Ángel León Jordi Cruz. 

Notícies relacionades

UN TAST PER A 1.200 PERSONES / Dos actes s'emportaran l'atenció mediàtica per la seva singularitat: set cuiners bascos de referència (Gorka Txapartegi, Ruben Trincado, Dani López, Enrique Fleischmann, Iñigo Lavado, Xabier Díez Pablo Loureiro) cuinaran a 14 mans. I els congressistes disfrutaran d'un tast de rècord: fins a 1.200 podran degustar des de most fins a una ampolla de 200 anys guiats per Josep Roca, sommelier d'El Celler de Can Roca.

El programa es completarà amb tallers de cuina a càrrec de cracs com Elena Arzak, Pedro Subijana, Andoni Luis Aduriz, Oriol Castro, Eduard Xatruch, Paco Morales, José Avillez i Estanis Carenzo; l'homenatge al centre universitari Basque Culinary Center, que aquest any ha llicenciat la seva primera promoció, i l'entrega del premi internacional Gueridón d'Or al cap de sala del restaurant Santceloni de Madrid, Abel Valverde.